Αγησίας

Για το ιστολόγιό μου
Χρησιμοποιώ αυτό το ιστολόγιο, για να ταξινομήσω πληροφορίες, που με ενδιαφέρουν, και να καταγράψω προσωπικές σκέψεις. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάζει τις απόψεις μου, οι οποίες άλλωστε δεν δεσμεύουν κανέναν. Όποιος διαφωνεί με το περιεχόμενο, δεν έχει κανένα λόγο να ξαναδιαβάσει τις σκέψεις μου. Όποιος θέλει να συμβάλει στους προβληματισμούς μου, μπορεί να αφήσει δικά του σχόλια με αποκλειστικά δική του ευθύνη και υπό την προϋπόθεση ότι αυτά δεν είναι προσβλητικά.
 
Απεχθάνομαι τα greeklish και δεν πιστεύω ότι οι χρήστες τους θά ήθελαν να γράψουν ελληνικά, αλλά οι υπολογιστές, που χρησιμοποιούν, δεν υποστηρίζουν ελληνικά. Μη πιστεύοντας, λοιπόν, ότι έχουν κάποια ειδική ανάγκη και επειδή με κουράζει η ανάγνωση αυτής της γραφής, σχόλια γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται πάραυτα χωρίς προειδοποίηση ή άλλη αιτιολόγηση.
 
Για μένα
Αγησίας είναι το όνομα Ηγησίας στη δωρική διάλεκτο και το πήρα από μία αρχαία επιγραφή.
 
Το gravatar, που επέλεξα, προέρχεται από ασημένιο δίδραχμο του κράτους της αρχαίας Κω:
  • η επιγραφή δηλώνει ότι το νόμισμα είναι ΚΩΙΟΝ (κώτικο)
  • το «εθνόσημο» της αρχαίας Κω είναι ο καρκίνος (κάβουρας), τον οποίο έστειλε η Ήρα, για να δαγκώνει τον Ηρακλή, όταν εκείνος προσπαθούσε να σκοτώσει τη Λερναία Ύδρα. Φυσικά ο Ηρακλής τον σκότωσε, αλλά η Ήρα τον αντάμειψε μετά θάνατον κάνοντάς τον αστερισμό
  • το ρόπαλο του Ηρακλή δηλώνει την καταγωγή των Κώων από τον μεγάλο ήρωα

Τώρα, γιατί οι αρχαίοι Κώοι έκαναν εθνόσημό τους ένα μικρό αθρόποδο, που θέλησε να ενοχλήσει τον ένδοξο πρόγονό τους; Δεν έχω βρεί την απάντηση, αλλά δεν θα εκπλαγώ, αν έχει κάποια σχέση με τον άλλο μύθο, όπου ο Ηρακλής με το που πάτησε το πόδι του στην Κω έφαγε ένα γερό χέρι ξύλο και τόβαλε στα πόδια ντυμένος γυναίκα.