Προβοκάτορας ή σχιζοφρενής;

Κατά ... διαδηλωτών!
Κατά ... διαδηλωτών!

Πριν ακόμη ταφεί το 15χρονο θύμα ανθρωποκτονίας από αστυνομικό εν υπηρεσία, που πυροδότησε τα πανελλαδικής έκτασης βίαια επεισόδια, το εικονιζόμενο αδίστακτο ή ψυχικά ασταθές καρακόλι εξασφάλισε ΚΑΙ τον διεθνή διασυρμό, το δικό του, της υπηρεσίας του και της χώρας μας.

Λίγο αργότερα, άλλα «όργανα της τάξεως» επιδεικνύουν, πώς αντιλαμβάνονται την αποστολή τους.

12 σκέψεις σχετικά με το “Προβοκάτορας ή σχιζοφρενής;

 1. Ο εικονιζόμενος δολοφόνος του δεκαπεντάχρονου δεν αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους οικείους του θύματος ούτε προσάπτει αυθαίρετους, ψευδείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο θύμα του, επειδή αυτή την υπερασπιστική γραμμή επέλεξε ο δικηγόρος του. Όσα εξέμεσε είναι η επίσημη άποψη της υπηρεσίας του:

  «Γνωρίζεται ότι σήμερα 7-12-2008 και περί ώρα 12.00, άτομα του γνωστού χώρου θα συγκεντρωθούν στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών (οδός Κορίνθου) και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης μας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο ομοϊδεάτη τους». Το έγγραφο διανεμήθηκε στις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 15χρονου και κοινοποιείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και το ΕΚΑΒ.

 2. «Δουλειά της αστυνομίας είναι να ελέγχει μια κρίση από την αρχή. Η παρουσία της πρέπει να είναι άμεση, ορατή και όχι δυσδιάκριτη, αποφασιστική, χωρίς αυταρχικότητα ή περισσή βία. Εχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα η αστυνομία δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένη και δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες από την ηγεσία της. Οι αστυνομικοί δεν έχουν αυτοέλεγχο σε κρίσιμες καταστάσεις. Ο αστυνομικός πρέπει, μέσα από σκληρή εκπαίδευση, να αποκτήσει το ασυνείδητο αντανακλαστικό ότι δεν δικαιούται να κλωτσά και να κτυπά όποιον βρίσκεται δίπλα του στο δρόμο». Πόσω μάλλον να πυροβολεί…

  Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Επίτροπο του Συμβούλιου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Τόμας Χάμαρμπεργκ.

 3. «Σε νέα ύψη ρεκόρ εκτινάχθηκαν χθες τα επιτόκια δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ για άλλη μία φορά η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα με μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο.»

  Νάστε καλά, ρε καραμπουζουκλήδες της ΕΛΑΣ, κι εσείς και ο επαγγελματισμός σας! Περισσεύανε λεφτά στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε!!!

 4. Προσαρμογές στο πλαίσιο χρήσης των αστυνομικών όπλων αλλά και τακτικότερη υγειονομική εξέταση του προσωπικού της ΕΛΑΣ προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Χηνοφώτης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ Κ. Βρεττού.

  Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα «ενδελεχούς εξέτασης των κατάλληλων προσαρμογών, που ενδεχομένως απαιτείται να επέλθουν στο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση των όπλων», ο κ. Χηνοφώτης είπε ότι θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας για να μελετήσει αυτό το θέμα, ενώ, τα συμπεράσματα της μελέτης αυτής θα υποβληθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς.

  Είθε να βγεί κάτι θετικό, αν και η καμήλα είναι ένα άλογο σχεδιασμένο από ειδική ομάδα εργασίας.

 5. Τα τεκμήρια της εν ψυχρώ (ή μήπως προμελετημένης;) δολοφονίας του 15χρονου μαθητή:
  21.00.03: Διμοιρία 545: Στη Ναυαρίνου απ’ ό,τι μας ενημέρωσε το όχημα υπάρχουν περίπου 4-5 άτομα!

  21.04.04: Διμοιρία: Προ ολίγου έγινε κάποια πρόκληση στο περιπολικό και εκτοξεύθηκαν κάτι αντικείμενα…

  21.04.28: Κέντρο: Μας ενημέρωσαν ότι τέσσερα άτομα είναι στο σημείο… η διμοιρία να παραμείνει στη θέση της…

  21.04.55: Κέντρο: Δεν θα ενεργήσετε χωρίς εντολή, δεν θα κατέβετε στη Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου.

  21.07.02: Κέντρο: Το περιπολικό έχει ζημιές;

  21.08.13: Διμοιρία: Μικροφθορές… Οπως το είδα, μόνο σε λαμαρίνες.

  21.10.24: (σ.σ.: έχει ήδη πυροβοληθεί ο μικρός και έχουν αποχωρήσει οι δύο αστυνομικοί-πιστολέρο). Διμοιρία: Εμφανίζονται ελάχιστα άτομα, 4-5, και ξαναμπαίνουν στην Τζαβέλλα.

  21.10.51: Κέντρο (Γίνεται η πρώτη αναφορά σε πυροβολισμό): Εχει πυροβολισμούς στο σημείο σας;

  Η διμοιρία δεν απαντά, το κέντρο επιμένει: Ρωτάω αν είχαμε πυροβολισμούς, αυτό θέλουμε να μας ενηρώσετε.

  21.11.26: Διμοιρία: Υπήρχαν κάποιες λάμψεις, δεν γνωρίζω εάν ήταν από πυροβόλο όπλο ή κροτίδα…

  21.19.25: Διμοιρία: «Είχαμε εξόδους από τη Χ. Τρικούπη και φραστικές προκλήσεις».

  21.19.30: Κέντρο: Από πόσα άτομα;

  21.19.35: Μένουνε 2-3 άτομα και καταφέρονται σε συνοδούς ασφαλείας.

  21.26.01: Διμοιρία: Από διερχόμενο έχουμε πληροφορία ότι υπάρχει νεκρός.

  21.26.09: Κέντρο: Ελήφθη.

 6. Στην «Ανατροπή» της 15.12.08 ο Π. Παυλόπουλος, προϊστάμενος υπουργός του δολοφόνου και του συγκατηγορούμενού του, επιβεβαίωσε ότι οι δύο τους αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις διαταγές, που είχαν, και παράλληλα δεν ανέφεραν το συμβάν. Δεν ξέρω τι περισσότερο χρειάζεται για να κριθούν ακατάλληλοι για την αστυνομία.
  Επιπλέον, και οι δύο υιοθετούν στην αίτηση αποφυλάκισής τους το ίδιο ψεύδος ότι ένας εν ζωή συνάδελφός τους είναι νεκρός συνεπεία παλαιότερου περιστατικού. Συνεπώς, και οι δύο είναι αναξιόπιστοι στα λεγόμενά τους. Για την ακρίβεια, η απόπειρα σπίλωσης της μνήμης του δολοφονήμένου μαθητή και η απόπειρα παραπλάνησης των δικαστών δείχνουν άτομα αμετανόητα, αδίστακτα και επικίνδυνα.

 7. Καλέ, ο καϋμένος δεν έχει απλώς το ακαταλόγιστο, ούτε ήταν απλώς «θέλημα θεού» να σκοτωθεί ο μαθητής! Όχι! Πονηρόν τι πνεύμα εκυρίευσεν το σαρκίον του ατυχούς ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ναί! Στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται, έδειρε τον συγκρατούμενο και συγκατηγορούμενό του επίσης ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη.

  Οπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άρχισε απρόκλητα να φωνάζει στον συνάδελφό του Βασίλη Σαραλιώτη: «Είσαι δαίμονας, θα σε ξορκίσω». Ο φύλακας, που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, δέχτηκε επίσης επίθεση από τον Κορκονέα, ο οποίος επίσης ζητούσε από όποιον τον πλησίαζε να γονατίσει και να πει το «Πάτερ ημών…». Δεν σταματούσε να βρίζει και να φωνάζει ούτε λεπτό, ενώ συνεχώς ζητούσε να μιλήσει με τη γυναίκα του και φώναζε «το κελί είναι γεμάτο δαίμονες, δεν είμαι δολοφόνος».

 8. Επειτα από αξιολόγηση των ευρημάτων της βλητικής διερεύνησης του τόπου, εκτιμάται ότι η πιθανότερη εκδοχή είναι ο εποστρακισμός στην τσιμεντένια μπάλα που απέχει από το έδαφος περί τα 36,5 εκατοστά, ενώ η θανάσιμη βολή ρίχτηκε από χέρι που ήταν σχεδόν στην ευθεία, όπως κατηγορηματικά υποστηρίζουν και οι περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες.

 9. Η παρέα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν είχε καμία σχέση με τα άτομα που είχαν ρίξει μπουκάλι κατά του περιπλικού στο οποίο επέβαιναν οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως προκύπτει από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και το οποίο απορρίπτει τις προσφυγές κατά της προσωρινής τους κράτησης. Αντίθετα, βάσει των καταθέσεων οκτώ αυτοπτών μαρτύρων, οι ειδικοί φρουροί, που θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, προκαλούσαν όσους βρίσκονταν στο σημείο με υβριστικές φράσεις και χειρονομίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s