Ο Αη Στράτης περιελήφθη σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση

Μετά από δύο «αναβολές», τη μια λόγω … κακών καιρικών συνθηκών(!) και την άλλη διότι το ΝΑΤΟ δεν έβρισκε (!!!) το αναγκαίο AWACS, τελικά πραγματοποιήθηκε στις 15.12.08 η άσκηση όχι μόνο έγινε, αλλά και κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν παραβίασε το FIR Αθηνών όλη την ημέρα.

Επειδή οι τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις είναι σημαντικά μειωμένες μετά την επιτυχή απαίτηση της Ελλάδας να σταματήσουν οι τουρκικές πετρελαϊκές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, κύκλοι του Πενταγώνου εκφράζουν γενικότερη ανησυχία για τους τουρκικούς σχεδιασμούς, ενώ άλλοι υποψιάζονται ότι η θετική στάση των Αμερικανών και η μη σθεναρή αντίδραση των Τούρκων οφείλονται σε ανταλλάγματα, που έδωσε κρυφά η ελληνική κυβέρνηση.

Ας ελπίσουμε ότι η οριογραμμή του Αιγαίου δεν θυσιάστηκε, για να μην προστεθεί και αυτό το πρόβλημα σε όσα (Βατοπέδι, οικονομία, δολοφονία Γρηγορόπουλου, πανελλαδική έκρηξη βίας) έχουν κοστίσει στην κυβέρνηση την απώλεια 5 -μέχρι στιγμής- ποσοστιαίων μονάδων.

Advertisements

One thought on “Ο Αη Στράτης περιελήφθη σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση

  1. Στις 3.11 μ.μ. χθες, 16 τουρκικά μαχητικά εισήλθαν σε δύο σχηματισμούς στο FIR Αθηνών. Ο ένας σχηματισμός πέρασε νοτίως της Σάμου και διαχωρίστηκε πάνω από το Φαρμακονήσι, όπου τα τέσσερα F-16 έκαναν πρόβα επιθετικής προσβολής του νησιού κάνοντας υπέρπτηση στις 3.14 μ.μ., μόλις στα 500 πόδια λιγότερο δηλαδή από τα 165 μέτρα….. καλά ενημερωμένες πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο συνέχισης ή και κλιμάκωσης της δραστηριότητας της Τουρκίας, ώστε να ακυρώσει συμβολικά και επικοινωνιακά την αποδοχή εκ μέρους του ΝΑΤΟ των ελληνικών θέσεων σε ό,τι αφορά τον Αϊ-Στράτη (από το Έθνος).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s