Σλάβοι, ΕΕ και οριογραμμές

Την Τετάρτη 17.12.08 ο Σλοβένος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Σλοβενία θα ασκήσει βέτο στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κροατίας σε διακυβερνητική διάσκεψη των 27 χωρών μελών και της Κροατίας που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί, την Παρασκυή, στις Βρυξέλλες.

Στγκεκριμένα, δήλωσε ότι η Σλοβενία έχει επιφυλάξεις όσον αφορά 7 κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων επειδή, όπως είπε, «τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν από την Κροατία μπορεί να προδικάζουν τη χάραξη των κοινών συνόρων (ανάμεσα στις δύο χώρες)».

Την περασμένη εβδομάδα η Σλοβενία αξίωσε από την Κροατία την επίδοση επιστολής, με την οποία να παρέχονται «επαρκείς εγγυήσεις» ότι τα επίμαχα έγγραφα δεν προδικάζουν μια μελλοντική ρύθμιση του μεθοριακού προβλήματος.

Οι Σλοβένοι δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την ανωτερότητα με την οποία εμείς αντιμετωπίσαμε την προσέγγιση Τουρκίας-ΕΕ και ποτέ δεν θέσαμε βέτο σε άνοιγμα κεφαλαίου λόγω αμφισβητήσεων, παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας, casus belli για τα 12νμ κλπ κλπ. Αλλά τι περιμένει κανείς από δαύτους, αφού «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, εκείνοι έτρωγαν χαρούπια»!

Advertisements

2 thoughts on “Σλάβοι, ΕΕ και οριογραμμές

  1. Ξέρω ‘γω, ρε φίλε; Εκείνο που ξέρω είναι ότι το ΥΠΕΣ αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις με μεγαλύτερη σφοδρότητα απ’ όσο το ΥΠΕΞ τις τούρκικες ενέργειες και δεν το βρίσκω φυσιολογικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s