Ασωπός και εξασθενές χρώμιο

H… «χαμένη έκθεση» του IΓME που στελέχη του YΠEXΩΔE διέψευδαν ότι υπήρχε τελικώς βρέθηκε και αποδεικνύει την δραματική μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή του Aσωπού. H ύπαρξη της αποδεικνύεται από απάντηση (στις 16/10/2008) της Kεντρικής Yπηρεσίας Yδάτων του YΠEXΩΔE προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Πανελλήνιου Kέντρου Oικολογικών Eρευνών κ. Nίκος Kωνσταντόπουλος.

 

Tα στοιχεία είναι γνωστά στις αρμόδιες αρχές από τον περασμένο Φεβρουάριο με την κυβέρνηση να σιωπά και τον EΦET να σφυρίζει αδιάφορα «επιτρέποντας» τους πολίτες να συνεχίζουν να «αυτό-δηλητηριάζονται» καταναλώνοντας αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που εμπεριέχουν εξασθενές χρώμιο, αρσενικό και μόλυβδο! (από το Οικολόγιο)

 

Στις 18.12.08 Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έβγαλε την απόφαση για την εκδικαζόμενη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμησ, που είχε υποβάλει εις βάρος της Μαργαρίτας Καραβασίλη ο Ι. Δερμιτζάκης, τον πρώην στενός της συνεργάτης και διάδοχός της στη θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Η δίκη της Καραβασίλη ήταν ουσιαστικά η πρώτη δίκη για τη ρύπανση του Ασωπού με βιομηχανικά απόβλητα, η πρώτη δίκη για το έγκλημα της δηλητηρίασης δεκάδων χιλιάδων πολιτών με εξασθενές χρώμιο. Η Καραβασίλη αθωώθηκε για τις επτά καταγορίες σχετικά με τις εις βάρος του ΥΠΕΧΩΔΕ αναφορές και καταδικάστηκε μάλλον συμβολικά για τρείς κατηγοριές αφορώσες τις αναφορές της στον Δερμιτζάκη. Όσα αποκαλύφθηκαν στη δίκη προκάλεσαν την οργή των κατοίκων και των φορέων που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη Βοιωτία, σχετικά με την τύχη του Ασωπού. «Σύμφωνα με το έγγραφο, όλοι είναι «καθαροί». Από πού ρυπαίνεται λοιπόν ο Ασωπός;», λέει στην «Κ» ο πατέρας Ιωάννης Οικονομίδης. «Ας μας δώσει η υπηρεσία τις εκθέσεις επανελέγχων, να δούμε αν πρόκειται για ουσιαστικούς ελέγχους ή για ελέγχους ρουτίνας. Κάποιος πρέπει να λέει ψέματα, αφού ο Ασωπός είναι σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ. Στο συμπέρασμα αυτό συντείνουν τα αποτελέσματα πρόσφατων μετρήσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, η έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ, η πρόσφατη παρέμβαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου. (Αναλυτικά στην Καθημερινή εδώ κι εδώ. Επίσης στο Ασωπός SOS)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s