Σαπίλα

Πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξε ότι οι πέντε πιο διεφθαρμένες κοινωνικές ομάδες είναι κατά σειρά οι βουλευτές, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας, οι εφοριακοί, οι γιατροί, οι δημοτικοί υπάλληλοι, η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη. Σε ανάλογη έρευνα του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας η κορυφαία πεντάδα της διαφθοράς απαρτίζεται από τα δημόσια νοσοκομεία, τις εφορίες, τις πολεοδομίες, το Υπουργείο Μεταφορών και τις νομαρχίες. Το δε συνολικό ποσό, που καταβάλλεται ετησίως ως μίζα (κατ’ ευφημισμό «γρηγορόσημο») στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ανέρχεται σε 750 εκατομμύρια Ευρώ. Μια τρίτη έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικών έδειξε ότι, για να πάρει κάποιος άδεια λειτουργίας νέας επιχείρησης, χρειάζεται πάνω από 10 επισκέψεις σε αρμόδιες υπηρεσίες, πάνω από 3 μήνες τρέξιμο, έναν κατάλληλο μεσάζοντα και περίπου 10.000 Ευρώ για γρηγορόσημα, ενώ σε ετήσια βάση  καταβάλλονται σε γρηγορόσημα περί τα 4 εκατομμύρια Ευρώ. Στην δεύτερη έρευνα έχω μια ένσταση: δεν θεωρώ σωστό τον όρο «διαφθορά στον ιδιωτικό τομέα», διότι στον ιδιωτικό τομέα τα «μαύρα» ποσά παραβιάζουν σχεδόν αποκλειστικά τη φορολογική νομοθεσία (γιατροί, δικηγόροι μηχανικοί, τραπεζικοί, εργολάβοι). Αντίθετα, οι αποδεχόμενοι «μαύρα» ποσά στο δημόσιο τομέα πρωτίστως διαπράττουν πειθαρχικά και ποινικά εγκλήματα και δευτερευόντως οικονομικά. Δηλαδή, θεωρώ ύποπτη την εξίσωση της διαφθοράς του δημοσίου με τη φοροδιαφυγή του ιδιωτικού τομέα.

Άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα αυτών των ερευνών είναι ότι μεταξύ 2007 και 2008 η διαφθορά αυξήθηκε περίπου 10%, οι πολίτες δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς να λαδώσουν για να κάνουν τη δουλειά τους, δεν εμπιστεύονται τις ικανότητες και τις επαναλαμβανόμενες προθέσεις της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά, πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να απαλλαγεί από τη διαφθορά και ότι η καλύτερη λύση για την πάταξή της είναι η πλήρης εφαρμογή της νομοθεσίας και η αυστηρή τιμωρία των χρηματιζομένων. Δεν θα μπορούσε να προκύψει τίποτα διαφορετικό, αφού η διαφθορά έχει τέτοια έκταση και τέτοια ανοχή από όλες τις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, που έχουν επιτρέψει σε μεγαλοπαράγοντες και μικρομαφίες να θησαυρίζουν χρησιμοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό σε εγκληματικές ενέργειες.

Οι διοικητικοί δικαστές κατήγγειλαν ότι τα δικαστήριά τους είναι υποστελεχωμένα, ότι η κτιριακή υποδομή είναι επιεικώς απαράδεκτη, ότι οι δικογραφίες πηγαινοέρχονται από το ένα κτίριο στο άλλο και ότι δικαστές και υπάλληλοι κάνουν μεταξύ του έρανο για να προμηθευτούν γραφική ύλη και χαρτί υγείας. Χρειάζονται πάνω από 10 χρόνια, για να καταστεί αμετάκλητη μια απόφαση, και από το 2004 στο 2008 οι εκκρεμείς ανά έτος υποθέσεις αυξήθηκαν κατά 55% με τους δικαστές να το αποδίδουν σε σημαντικό βαθμό στα υπερβολικά ένδικα μέσω που ασκεί το Δημόσιο για υποθέσεις ήδη λυμένες, στην άρνηση του Δημοσίου να συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις και στην εν γένει δυσλειτουργία των κρατικών υπηρεσιών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης τους επιβεβαίωσε κάνοντας λόγο για «νοσηρό καθεστώς αρνησιδικίας», που παραβιάζει το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και παραδέχτηκε ότι στο σύνολο των 327 ευρωκαταδικών της Ελλάδας οι 222 (!!!!!!) αφορούν την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης.

Μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2008 ίσχυε και φημολογείται η εκ νέου νομοθέτηση της απαλλαγής από τη φορολόγηση και της διάθεσης άνευ παραστατικών 2% του τζίρου των ΜΜΕ. Με βάση τους σημερινούς τζίρους των ΜΜΕ η κυβέρνηση μελετά να νομιμοποιήσει και πάλι ένα οικονομικό και πολιτικό έγκλημα: να προωθούνται στην παραοικονομία ή να ενισχύουν τη διαπλοκή 30 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως «μαύρου» χρήματος! Και είμαι βέβαιος ότι, αν κάποιος το θεωρήσει αυτό ως μεθόδευση για να εξαγοράσει η κυβέρνηση την εύνοια των ΜΜΕ, τόσο το κυβερνών όσο και το κυβερνήσαν κόμμα θα κάνουν λόγο για λασπολογία. Επίσης ως λασπολόγος θα κατηγορηθεί κι ενδεχομένως θα συρθεί στα δικαστήρια με βαρειές κατηγορίες, όποιος ισχυριστεί ότι χρηματίστηκε ή διεπλάκη με επιχειρηματίες ο ιδιαίτερα προβεβλημένος νομάρχης Θεσσαλονίκης. Ασφαλώς ο ίδιος θα έχει κάποια άλλη εξήγηση για την άρνησή του να εφαρμόσει το νόμο και να επιβάλει πρόστιμα ήδη καταλογισθέντα από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε 16 εταιρείες, που ρυπαίνουν την πολύπαθη λίμνη Κορώνεια. Όμως, αφού το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος, ίσως είναι ασφαλέστερο νομικά να συμπεράνει κανείς χρηματισμό ή διαπλοκή του νομάρχη στη περίπτωση σκανδαλώδους μείωσης προστίμου σε βενζινοπώλη υπότροπο νοθείας.

Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια το Υπουργείο Οικονομικών είχε εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία εφιστούσε την προσοχή του προσωπικού του στη σύνταξη εκθέσεων. Αφορμή ήταν η αύξηση των αθωουμένων φορολογουμένων από τα φορολογικά δικαστήρια λόγω πλημμελούς αιτιολόγησης των πράξεων της Διοίκησης. Με δεδομένο ότι οι εφοριακοί βρίσκονται στους τρεις πρώτους πιο διεφθαρμένους κλάδους μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι κάποιες από τις εν λόγω υποθέσεις κατέληγαν (άραγε καταλήγουν ακόμη;) εις βάρος του Δημοσίου Ταμείου, επειδή οι υπεύθυνοι γι’ αυτές δεν ήταν πλημμελείς, αλλά μιζαδόροι. Την ίδια υποψία μπορεί να διατυπώσει κανείς και στην προδιαγραφόμενη αναίρεση από τον Άρειο Πάγο των πρώτων καταδικαστικών αποφάσεων κατά των υπευθύνων για τη μόλυνση του Ασωπού και του Ευβοϊκού Κόλπου με επικίνδυνα τοξικά λύματα. Όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας και ενώ η Ελλάδα δέχεται αλλεπάλληλες καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πλημμελή προστασία του περιβάλλοντος, δεν μπορεί να εκδίδονται δικαστικές αποφάσεις με ασάφειες και χωρίς βεβαίωση του κρινόμενου αδικήματος.

Στην Ηλεία έχει διατεθεί μέχρι στιγμής το ¼ του ποσού των 200 περίπου εκατομμυρίων Ευρώ, που συγκεντρώθηκε από δωρεές για την αποκατάσταση των πυροπλήκτων του 2007, και φυσικά οι πυρόπληκτοι κάθε άλλο παρά έχουν αποκατασταθεί. Αντίθετα, ποσά δωρηθέντα για την ανακούφιση των πυροπλήκτων διατίθενται από τις τοπικές Αρχές με τις ευλογίες της κυβέρνησης για πληρωμή της ΔΕΗ και εξόδων φιλοξενίας, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα υποχρηματοδοτούνται, λες και είναι είδος πολυτελείας. Στο μεταξύ τα καμένα δάση δεν συγκρατούν τα νερά και οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων εβδομάδων έκαναν τους κατοίκους της Ηλείας πλημμυροπαθείς. Το 2007 ήταν πυροπαθείς, το 2008 σεισμοπαθείς, το 2009 πλημμυροπαθείς, άντε να τους τύχει και μια επιδημία, να τους ξεπαστρέψει, μπας και μείνουν τα πολύτιμα λεφτουδάκια στα ταμεία του πολυχρονεμένου μας κράτους! Η μέχρι στιγμής ουσιαστική βοήθεια προς τους πυροπλήκτους προέρχεται από ιδιωτικούς φορείς, που ενήργησαν μόνοι τους μη εμπιστευόμενοι τη δωρεά τους στην κρατική διαχείριση. Όσοι την εμπιστεύθηκαν, το μετάνιωσαν. «Αν ξέραμε πως τα χρήματά μας θα είχαν τέτοια τύχη, ότι δεν θα έφταναν δηλαδή άμεσα στους πυροπαθείς, θα τα διαθέταμε μόνοι μας. Υπάρχει δυσφορία στην ομογένεια του Κεμπέκ. Είναι απαράδεκτο ενάμιση χρόνο μετά τις πυρκαγιές να βλέπουμε τους ανθρώπους σε αυτήν την κατάσταση. Τα χρήματα τα μαζέψαμε για να βοηθηθούν γρήγορα εκείνοι που καταστράφηκαν … σε αντίστοιχη περίπτωση στο μέλλον θα διαχειριστούμε εμείς τις δωρεές μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.

Το χάλι της Ηλείας δεν μπορώ παρά να το αντιπαραβάλω με την αντίδραση του φασιστικού ιταλικού κατοχικού καθεστώτος των Δωδεκανήσων στο σεισμό του 1933, που σκότωσε 178 άτομα και ισοπέδωσε την πόλη της Κω. Μέσα σε έξι μήνες είχαν ολοκληρωθεί οι ρυμοτομικοί σχεδιασμοί, οι δε άμεσες επιδοτήσεις και μακρόχρονες δανειοδοτήσεις και φοροαπαλλαγές μέσα σε τρία χρόνια είχαν μετατρέψει τον πρώην τουρκομαχαλά σε μία μέχρι σήμερα εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πόλη. Επιπλέον το φασιστικό καθεστώς είχε οικοδομήσει και 150 λαϊκές κατοικίες, που διέθεσε σε άπορους έναντι χαμηλού μισθώματος. Όταν, λοιπόν, ο φασίστας κατακτητής φέρεται καλύτερα από την Ελληνική Δημοκρατία, είναι προφανές ότι κάτι κάνουμε απελπιστικά λάθος.

Αλλά και οι μικρομαφίες, τις οποίες ανέχονται οι κατά τα λοιπά δημοκρατικές κυβερνήσεις, ταλαιπωρούν καθημερινά και αφαιμάσσουν τον πολίτη. Υπάρχουν γύρω μας, πολλοί από μας έχουν έλθει αντιμέτωποι με τέτοια άτομα, αλλά συνήθως είναι νομικά επικίνδυνο να προχωρήσουμε σε επώνυμη καταγγελία, ειδικά αν είμαστε επαγγελματίες του κλάδου και ο καταγγελλόμενος δημόσιος υπάλληλος δεν μετακινηθεί από τη θέση του. Μάλιστα, κάποιοι παρανομούντες δημόσιοι υπάλληλοι προάγονται και αναβαθμίζονται, ενώ έχουν ήδη καταδίκες στην πλάτη τους. Όπως ένας δασάρχης, που το 2000 δήλωσε κέρδη 641 εκατομμύρια δρχ. από το χρηματιστήριο! Το 2006 ως πραγματογνώμων του ΣτΕ χαρακτήρισε μια έκταση ως μη δασική, ενώ το ίδιο το ΣτΕ την έκρινε αναδασωτέα. Το 2007 το Σώμα Επιθεωρητών συνέταξε πόρισμα, που κατέγραφε παράνομες για δημόσιο υπάλληλο επιχειρηματικές δραστηριότητες του εν λόγω δασάρχη καθώς και την έλλειψη νομίμων παραστατικών για την απόκτηση των 641 εκατ. Δρχ. (περίπου 2 εκατ. Ευρώ). Το 2008 καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 3 μήνες αργότερα … τιμωρήθηκε διοριζόμενος στη θέση του εισηγητή Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δασικών Αμφισβητήσεων του  Εφετείου Αθηνών!!!

Στην Πάτρα πέντε λιμενικοί συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών. Καλόγρια, που ήταν ταυτόχρονα και εφοριακός (!!!!!!), πλαστογραφούσε πιστοποιητικά και εισέπραττε παράνομα χιλιάδες Ευρώ. Μία οικογένεια κατηγορείται ότι διορίστηκε σύσσωμη και διορίζει και τους εξ αγχιστείας συγγενείς της σε πανεπιστημιακές έδρες. Η Βουλή των Ελλήνων αφήνει αναπάντητες καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι χρησιμοποιεί για την καθαριότητα εργολάβο, που δεν τηρεί την εργατική νομοθεσία. Ο αρχηγός της Αστυνομίας καταγγέλλεται ότι είχε ενημερωθεί ένα μήνα για την απόδραση Παλαιοκώστα. Μετά την απόδραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «μεγάλα τμήματα του συστήματος είναι διαβρωμένα και αποδείχθηκε ότι πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα». Και μέσα στο χαμό ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης αναρωτήθηκε «τι να σου κάνει ένας φρουρός των 700 Ευρώ;». «Δεν πυροβολούμε για [μισθό] 1.000 Ευρώ» συμπλήρωσε ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Αραβαντινός. Δηλαδή, αν ο μισθός τους ήταν μεγαλύτερος θα μπορούσαν να πυροβολήσουν και να κάνουν κάτι καλύτερο; Αν αμείβονταν καλύτερα δεν θα τους ενοχλούσε η ανυπαρξία σχεδίου αποτροπής αποδράσεων; Μήπως μπλέξανε το μισθό με το φακελάκι;

Τη στιγμή, που Μπακογιάννη και Κλίντον συνομιλούσαν για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσιοποιούσε την ετήσια Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπου φυσικά δεν παρέλειπαν να καταγράψουν την καταδίκη σε φυλάκιση του πρώην υπουργού και προσωπικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Ι. Κεφαλογιάννη, για ανάμιξη σε υπόθεση ναρκωτικών. Κατέγραψαν και το σάλο της υπόθεσης Βατοπεδίου, το χάλι του σωφρονιστικού συστήματος και τις σχετικές επισημάνσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Συνηγόρου του Πολίτη. Κατέγραψαν ακόμη ότι «Οι περισσότερες κατηγορίες εναντίον της αστυνομίας αφορούν την παραβίαση καθήκοντος, έκδοση πλαστών πιστοποιητικών, κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά, παραβίαση νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, παράνομη απελευθέρωση κρατουμένων, σωματεμπορία…». Αν συνεκτιμήσουμε και μερικά ακόμη πραματάκια, όπως π.χ. ότι οι Ευρωπαίοι θεωρούν την ελληνική οικονομία ως τον αδύναμο κρίκο του Ευρώ, ότι συζητάμε μείωση της στρατιωτικής θητείας όποτε πλησιάζουν εκλογές, ότι αγοράζουμε αεροπλάνα χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας και άρματα μάχης χωρίς πυρομαχικά, είναι απορίας άξιο τι σόι στρατηγική συνεργασία πάμε να πουλήσουμε στους Αμερικάνους.

Οι βουλευτές μας με την εκλογή τους εξασφαλίζουν από τη συντεχνία τους το ακαταδίωκτο ακόμη και για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου (όπως ανθρωποκτονία οδηγούντες υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας), τα οποία διέπραξαν πριν εκλεγούν βουλευτές, όντες απλοί πολίτες. Με αυτό το δεδομένο, με την έρευνα για το κολοσσιαίο και πολυεθνικό σκάνδαλο Ζήμενς να σέρνεται με τη συνήθη ρωμέικη βραδύτητα και με τις εκλογές να ελλοχεύουν από εβδομάδα σε εβδομάδα, ένας αριθμός πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας ζήτησαν να πληροφορηθούν ποιοι είναι οι αναμεμιγμένοι. Το ζήτησαν επειδή «δικαιούμαστε να γνωρίζουμε ποιους θα πρέπει να μην ψηφίσουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», «επειδή είναι σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα αποκαλύψεις εξαιρετικά πιθανή και η σύσταση προανακριτικής επιτροπής»κι επειδή εάν οι χρηματισθέντες παραμένουν στα βουλευτικά έδρανα «θα επηρεάσουν με την ψήφο τους τη λήψη απόφασης περί εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής και τα σχετικά πορίσματα». Το αρμόδιο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα κρίνοντας με βάση το γράμμα του νόμου και χωρίς κανείς να μπορεί να κακίσει τους δικαστές γι’ αυτήν την απόφαση. Η κάστα των πολιτικών του Ελλαδιστάν έχει φροντίσει να αφαιρέσει κάθε νομικό έρεισμα από τους ενοχλητικούς, που δεν κοιτάνε τη δουλειά τους.

Έρχεται και η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και θα ακούσουμε ξανά-μανά τις ίδιες χιλιοειπωμένες άρες-μάρες-κουκουνάρες  … Όταν πλησιάζουν τέτοιες επέτειοι θυμάμαι την απάντηση, που φέρεται να έδωσε ο Αίσωπος στο ερώτημα «τι θα έφερνε μεγαλύτερη αναστάτωση στους ανθρώπους». «Να σηκωθούν οι πεθαμένοι και να ζητάνε πίσω τις περιουσίες τους» φέρεται απαντήσας. Αμ, δε! Είπανε και αναστηθήκανε οι παλιοί, σαν τα κουνέλια θα μας πνίξουνε, που τολμάμε να δηλώνουμε απόγονοί τους!

Advertisements

3 thoughts on “Σαπίλα

 1. Που ζούμε ρε γμτ!
  να δεις φταίνε τα κωλόπαιδα που ξεσηκώθηκαν το Δεκέμβριο…

 2. Θα ελεγα για εναν συγκεκριμενο καθηγητη πανπιστημιου, ο οποιος αν και εχει καταδικαστει τελεσιδικα για κακουργηματα (δεν θα αναφερω ποια, γιατι θα ειναι πολυ φωτογραφικο), διατηρει την εδρα του, καθως και τη θεση του προισταμενου στο νοσοκομειο που επισης απασχολειται. Αλλα τι να πεις, σαμπως θα στεναχωρηθει κανεις?

  Οπως ειπες, οι κατακτητες στην Ελλαδα εχουν φερθει καλυτερα……

 3. Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις

  ΥΠΕΣ
  Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008
  Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε εγκύκλιο με θέμα: «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις». Η εγκύκλιος εστάλη προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού όλων των Υπουργείων και όλων των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών των Υπουργείων, όλες τις Περιφέρειες και όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές.
  Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
  Θέμα: «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις»
  Το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή το πρακτικό Συνεδριάσεως (αρ. πρ.26/2007) του Τριμελούς Συμβουλίου για τον έλεγχο της συμμόρφωσης της Διοίκησης σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων, απέστειλε την αρ. πρωτ. ΔΟΑ/Φ.Ο1/οικ.22133/23-8-2008 εγκύκλιο προς όλες τις Υπηρεσίες και τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας την υποχρέωση τους για πλήρη και έγκαιρη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις που παράγουν υποχρέωση συμμόρφωσης ή είναι εκτελεστές κατά τις οικείες δικονομικές διατάξεις και τους όρους που κάθε απόφαση τάσσει.
  Μετά την έκδοση και αποστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών νεότερου πρακτικού Συνεδριάσεως (αρ. πρ.74/2008) του Τριμελούς Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο διαπιστώνεται για ορισμένες υπηρεσίες συνεχιζόμενη παράλειψη ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση συμμόρφωσης ή πλημμελής συμμόρφωση της Διοίκησης σε ακυρωτικές αποφάσεις Διοικητικών Δικαστηρίων, σας υπενθυμίζουμε εκ νέου την υποχρέωσή σας για πλήρη συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις και έγκαιρη εκτέλεσή τους.
  Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση της Διοίκησης για συμμόρφωση προς τις εν λόγω αποφάσεις αφενός αποτελεί Συνταγματική επιταγή (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος) και αφετέρου ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του νόμου 3086/2002.
  ….. κλπ κλπ

  Κύριε Προκόπη Παυλόπουλε,

  Επειδή έχουμε χορτάσει στα παχιά λόγια σας, παρακαλώ πολύ εξηγήστε στον ελληνικό λαό, γιατί μέχρι σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει εφαρμόσει τις εναντίον της εκδοθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας υπ’ αριθ. 2023/2003, 73/2005, 3554/2006, 3555/2005, 2307/2008 και 2308/2008;

  Μήπως η εγκύκλιος δεν αφορά τις παρανομίες που διαπράττουν τα επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας;
  Και στην περίπτωση αυτή γιατί μας ζαλίζετε με τις επαναλαμβανόμενες κοροϊδίες σας;

  Αφού με τον τσαμπουκά οι Υπουργοί σας δεν εφαρμόζουν δυσμενείς γι’ αυτούς ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s