Τρίκαυλον πέος

peos1Μεταλλικόν αντικείμενον αναρτώμενον εκ του κρίκου εις το άνω μέρος. Το όλον κατασκεύασμα δίδει την εντύπωσιν ζώου εκτελούντος άλμα (κοινώς πήδημα). Εις την θέσιν της κεφαλής διακρίνομεν την μεγαλυτέραν των τριών βάλανον, ενώ το λοιπόν εν στύσει πέος σχηματίζει τον κορμόν του ζώου. Το δεύτερον επίσης εν στύσει πέος σχηματίζει την ουράν, ενώ το τρίτον ωσαύτως εν στύσει πέος ευρίσκεται εις την αναμενομένην θέσιν των τετραπόδων. Οι πρόσθιοι πόδες ελλείπουσιν παντελώς και αντί των οπισθίων το φανταστικόν ζώον εικονίζεται να στηρίζεται επί κωλοδακτυλιαζούσης χειρός (μόλις διακρινομένης όπισθεν της βάσεως αναρτήσεως). Η άποψις ότι το αρχαιολογικόν τούτο εύρημα απεικονίζει προϊστορικόν τι ζώον ονόματι «πουτσόσαυρος» ελέγχεται ως προστύχως ανακριβής. Το ιστορικώς βέβαιον είναι ότι εχυτεύθη υπό εξαιρέτου μεταλλοτεχνίτου προς τέρψιν φιλοπαίγμονος προγόνου μας και ότι φυλάσσεται εν τω Αρχαιολογικώ Μουσείω Πανόρμου (τανύν Παλέρμω) Σικελίας.

8 σκέψεις σχετικά με το “Τρίκαυλον πέος

 1. Το «πουτσόσαυρος» δεν οικόσιτο ζώο που προτιμούσαν οι γυναίκες για συντροφιά όταν οι άντρες τους έλειπαν καιρό;

 2. Πολύκαρπε, νομίζω ότι έχεις δίκιο κι, αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι επί μακρόν απουσιάζοντες άντρες αποκτούσαν ένα άλλο οικόσιτο ζώο, τον «κερατόσαυρο».

 3. Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες καταφέραμε να γυρίσουν την κρεμάστρα για το φτερωτό πουλί της νιότης από την άλλη πλευρά και παραθέτουμε την φωτογραφία που εξασφαλίσαμε:
  Flying penis with a penis and a penis for a tail

  Ετσι η καυλοπυρέσσουσα φαντασία δεν θα βλέπει «μόλις διακρινόμενα» δάκτυλα σε εφαρμογή του κανόνα των τριών δακτύλων για την δύναμη Λορεντζ (για τους της θετικής κατεύθυνσης) και αλητείες μέσων και παράμεσων.

 4. Εκ Κοζάνης ερχόμενε, μένω έκθαμβος! Απεταξάμην την «καυλοπυρέσσουσαν φαντασίαν» ως παραπλανήσα την ταπεινότητά μου. Τα κοντά πόδια του ζώου συνδυαζόμενα με το ύπερθεν αυτών πέος μου θυμίζουν λίγο τα φτερωτά μεσοποτάμια όντα με τα πέντε πόδια.

 5. Τέλη δεκαετίας 70 κάναμε πολύ γέλιο με το Θουκυδίδη και την περιγραφή μιας πολιορκίας, όπου ένα μηχάνημα των πολιορκουμένων «απεκαύλιζεν το προύχον της κεφαλής» του πολιορκητικού κριού.

 6. καὶ δοκοὺς μεγάλας ἀρτήσαντες ἁλύσεσι μακραῖς σιδηραῖς ἀπὸ τῆς τομῆς ἑκατέρωθεν ἀπὸ κεραιῶν δύο ἐπικεκλιμένων καὶ ὑπερτεινουσῶν ὑπὲρ τοῦ τείχους ἀνελκύσαντες ἐγκαρσίας, ὁπότε προσπεσεῖσθαί πῃ μέλλοι ἡ μηχανή, ἀφίεσαν τὴν δοκὸν χαλαραῖς ταῖς ἁλύσεσι καὶ οὐ διὰ χειρὸς ἔχοντες, ἡ δὲ ῥύμῃ ἐμπίπτουσα ἀπεκαύλιζε τὸ προῦχον τῆς ἐμβολῆς.

  ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΗΣ
  Aris

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s