Αριστοτέλης Παυλίδης 2

Λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσα να συνεχίσω νωρίτερα την προηγούμενη ανάρτηση για τον συμπατριώτη μου βουλευτή κι έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να περιλάβω και τα τελευταία ενδιαφέροντα στοιχεία, που εδραιώνουν την άποψή μου ότι ο Τέλης δέχτηκε μια εξαιρετικά ανέντιμη πολεμική από τη ΝΔ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δικαίως ζητούσαν την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο, αλλά η ΝΔ αφενός δεν είδε τίποτα το παράνομο, αφετέρου ζητάει λυσσαλέα την παραίτηση του –κατά την κρίση της- αθώου βουλευτή, διότι –λέει- προκαλεί με τη συμπεριφορά του! 

Είναι ανέντιμη η όλη προσέγγιση της ΝΔ, διότι δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία και στους πρωτοκλασσάτους υπουργούς, που πολύ πριν τον Παυλίδη προκάλεσαν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως τον Μαγγίνα που ατιμωρητί εισφοροδιέφευγε και μετέτρεψε το αναψυκτήριο σε βίλλα διότι «έτσι κάνουν όλοι», ή στον Βουλγαράκη, που μας πληροφόρησε ότι νόμιμο = ηθικό. Είναι ανέντιμη η όλη προσέγγιση της ΝΔ, διότι στον μη πρωτοκλασσάτο Παυλίδη δεν αναγνώρισε την ίδια χαλαρότατα (άρα μη) κατακριθείσα πρωτοκλασσάτη εξίσωση: μη παράνομο = μη ανήθικο. Είναι ανέντιμη η όλη προσέγγιση της ΝΔ, διότι κύκλοι της λένε ότι ο Παυλίδης δεν θα περιληφθεί ξανά στα ψηφοδέλτιά της, τη στιγμή που ψάχνουν τα γκάλοπ για να αποφασίσουν αν θα περιλάβουν ή όχι στα ίδια ψηφοδέλτια τον βατοπαιδινό συρφετό υπουργών, που επέτρεψαν -αν δεν διέταξαν- το ξεπούλημα με δόλιες μεθοδεύσεις όλης σχεδόν της Ελλάδας. 

Η κυβέρνηση γενικά και ο πρωθυπουργός προσωπικά επεχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τον Τέλη ως αποδιοπομπαίο τράγο για το πλήθος των σκανδάλων, που επέλεξαν να συγκαλύψουν ως προς τις ευθύνες πολιτικών προσώπων. Για το λόγο αυτό κυβέρνηση και πρωθυπουργός φέρονται να ενοχλούνται σφόδρα με τις δημόσιες εμφανίσεις και την απόπειρα του Τέλη να μπει στο κάδρο φωτογραφίας με τον πρωθυπουργό. Αντίθετα, δεν έδειξαν να ενοχλούνται καθόλου, ούτε με τις αλλεπάλληλες δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις, ούτε με την κατάληψη πρώτης θέσης στην τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη από ένα άλλο πρόσωπο. Τον Π. Δούκα, που ως υφυπουργός Οικονομικών υπέγραψε την παραίτηση του Δημοσίου από την δίκη με το Βατοπαίδι για τη Βιστωνίδα, μία δίκη που είχε εξασφαλισμένη τη δικαίωση του Δημοσίου και που θα είχε αποτρέψει το επακολουθήσαν σκάνδαλο. Για τα λάβρα στελέχη της ΝΔ μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν οι €100.000, που τα ίδια λένε ότι … δεν τις πήρε ο Παυλίδης, παρά το Βατοπαίδι και ο γόρδιος δεσμός, που μάλλον εις βάρος του Δημοσίου θα λυθεί. 

Επαναλαμβάνω δε, ότι μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου η ΝΔ προηγείτο με 4+ μονάδες, ενώ σήμερα έπεται του ΠΑΣΟΚ με 4+ μονάδες. Δηλαδή, για την «ευλογία της Παναγιάς» έχασε πάνω από 8% και βρέθηκε με την ψυχή στο στόμα, χωρίς να φαίνεται ότι η υπόθεση Παυλίδης 1 της κόστισε σε ποσοστά δημοφιλίας. Άλλωστε ταυτόχρονα με τον Παυλίδη 1 είχαμε και το Βατοπαίδι 2, τον Γερμανό και τη Μίζενς με θρυλούμενη ανάμιξη γαλάζιων στελεχών. Αυτό το επερχόμενο τσουνάμι δικογραφιών με σκάνδαλα είναι ο λόγος, που ο πρωθυπουργός έσπευσε να κλείσει άρον-άρον και κυριολεκτικά μέσα στη νύχτα τη Βουλή. Το παραδέχτηκε ο ίδιος λέγοντας ότι θέλει η προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές να γίνει με πολιτικούς όρους και όχι με «σκανδαλολογία». Έτσι, έστειλε τους εθνοπατέρες σε καλοκαιρινές διακοπές, τη διάρκεια των οποίων ζηλεύουν ακόμη και οι μαθητές! Όμως αυτό δεν άρεσε στους πολίτες και φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός με την προσωπική του απόφαση προξενεί στο κόμμα του βαρύτατες ζημίες. Ενώ το ΠΑΣΟΚ προηγείτο με 2,2% στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, μετά το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής το προβάδισμά του εκτοξεύτηκε στο 3,9% και επιπλέον το 65% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός έκλεισε τη Βουλή, για να συγκαλύψει τα σκάνδαλα δια της παραγραφής. 

Άραγε φοβήθηκε η κυβέρνηση τον Παυλίδη 2, που η δικογραφία του είχε φτάσει στη Βουλή, πριν ακόμα κλείσει ο Παυλίδης 1; Δεν το νομίζω. Η υπόθεση Παυλίδης 2 συνοψίζεται στα εξής: το 2005 ο δήμαρχος Τήλου, Α, Αλιφέρης, και ο εφοπλιστής Γ. Σπανός κατήγγειλαν τον Παυλίδη ότι μεθοδεύει φωτογραφικά να ανατεθούν οι επιδοτούμενες άγονες γραμμές Κως-Νίσυρος-Τήλος-Σύμη-Ρόδος και επιστροφή καθώς και Ρόδος-Καστελλόριζο κι επιστροφή στην ΑΝΕ Σύμης. Η ΑΝΕΣ κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού δεν διέθετε πλοίο, εντούτοις κέρδισε το διαγωνισμό με επιδότηση €15.000 ανά δρομολόγιο έναντι €10.500 ανά δρομολόγιο της εταιρίας του Γ. Σπανού (Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή). Ο λόγος ήταν ότι το πλοίο Πρωτεύς, που τελικά αγόρασε η ΑΝΕΣ, έχει μεταφορική ικανότητα 130 οχημάτων έναντι 9 Ι.Χ. ή 6 οχημάτων των καταμαράν (Δωδεκάνησος Pride και Δωδεκάνησος Express αντίστοιχα) της Δωδεκάνησος Ν.Ε. Ουσιαστικά καλά έκανε ο Παυλίδης και γι΄ αυτό είναι τόσο δημοφιλής στη Σύμη. Τυπικά η επιδότηση είναι 43% μεγαλύτερη από την προσφορά της Δωδεκάνησος ΝΕ κι επιπλέον καταγγέλλεται ότι η διαφορά κόστους-ωφέλους για την ΑΝΕΣ είναι τέτοια, ώστε μέσα σε 10 μήνες είχε υπερκαλύψει το κόστος αγοράς του Πρωτέα. Γι΄ αυτό και ο Παυλίδης θα είχε να αντιμετωπίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Όμως αυτά δεν έχουν καμία απολύτως βάση και η έλλειψη νομικής ευθύνης τόσο του Παυλίδη όσο και των υπηρεσιακών του παραγόντων ώθησαν τον πρωθυπουργό ήδη από τον Ιανουάριο 2006 να δηλώσει ότι στο υπουργείο Αιγαίου «έκαναν άριστα τη δουλειά τους». Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, είχε ψάξει αυτήν την υπόθεση και δεν φοβόταν νομικά ντράβαλα. 

Οπότε, τι πήγε τόσο στραβά με τον Τέλη; Στον Παυλίδη 1 η Προανακριτική Επιτροπή δεν διαπίστωσε τίποτα το μεμπτό (πλην μιας ψευδούς φορολογικής δηλώσεως) και στον Παυλίδη 2 ήδη από το 2006 ξέραμε ότι όλα έγιναν σωστά και με την πρωθυπουργική βούλα. Τότε, μετά τις εκλογές του 2007 γιατί ο Τέλης έμεινε χωρίς υπουργείο και το υπουργείο Αιγαίου καταργήθηκε; Αφού, βρε εθνοπατέρες της κάθαρσης, είναι καθαρός κι αμόλυντος! Ή μήπως δεν είναι και μας το κρύβετε; Μπας και το παλιόπαιδο έπαιζε μόνο του αντί να παίζει ομαδικό παιχνίδι, όπως οι συναρμόδιοι βατοπαιδινοί;! 

Τελικά, ο Τέλης Παυλίδης υπήρξε ο εύκολος στόχος του κόμματός του, το οποίο του επετέθη με σφοδρότητα για να παραστήσει το ηθικό πλην εγκλωβισμένο στην οριακή πλειοψηφία. Σχηματικά θα έλεγα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ναυαγισμένη στον τρικυμισμένο ωκεανό των μεγάλων σκανδάλων και διαμαρτύρεται, διότι το συννεφάκι Παυλίδης 1 ψιχαλίζει.

Πηγές: Έθνος 14.05.09, Ελεύθερος Τύπος 09.04.09, Ελευθεροτυπία 17.09.08, 14.04.09, 10.05.09, 12.05.09, Η Καθημερινή 10.04.09, Τα Νέα 09.04.09, 12.05.09.

2 σκέψεις σχετικά με το “Αριστοτέλης Παυλίδης 2

  1. Σωστά αυτά που λες φίλε Αγησία.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μη οπαδός δεν έχει την ίδια γνώμη για όλους αυτούς…

  2. Είτε οπαδός είτε μη οπαδός είναι κανείς, θάπρεπε να ζητά την παραπομπή κάθε κατηγορούμενου πολιτικού σε Ειδικό Δικαστήριο. Σχολιάζω τη θέση του μη οπαδού, που κάνει ή δέχεται όλες αυτές τις κολοτούμπες, τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά για διαφορετικούς πολιτικούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s