Δεν αλλάζουν. Μας βουλιάζουν. (1)

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ και συμμετέχουμε από τα μπλογκ στο σήριαλ των αγροτικών μπλόκων. Έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στο αν στα πλαίσια δυναμικών διεκδικήσεων επιτρέπεται ή όχι να κλείνουν οι δρόμοι και στο αν οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι δικαιολογημένες ή όχι. Έχουμε εστιάσει στους αγρότες, που τους βλέπουμε, και αγνοούμε άλλες επαγγελματικές ομάδες, που επίσης έχουν δείξει τα δόντια τους, χωρίς όμως να βγουν στους δρόμους και στα κανάλια. Αυτές οι ομάδες αποτελούνται από άτομα πολύ πιο μορφωμένα από τους αγρότες και από σεβαστούς επιστήμονες, που ευθύνονται πολύ περισσότερο και πολύ πιο άμεσα από τους αγρότες για τα ελλείμματα, το δημόσιο χρέος και το σημερινό χάλι της χώρας. Αυτές οι ομάδες έχουν εκτοξεύσει τις απειλές τους στα «ψιλά γράμματα» των εφημερίδων και αξίζει να τις προσέξει κανείς, διότι συνήθως είναι αποτελεσματικές.

ΟΜΑΔΑ 1. Μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει την αυτοτελή φορολόγηση και θα εντάξει όλα τα εισοδήματα στη γενική κλίμακα φορολόγησης, ποιοι ήταν από τους πρώτους, που αντέδρασαν; Οι … εφοριακοί!!! Η Γενική Συνέλευση των εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων «αντιτιθέμενη στην κατασυκοφάντηση του κλάδου» κήρυξε απεργία. Πότε θεωρούν οι εφοριακοί ότι κατασυκοφαντήθηκαν; Μα, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε αφενός την παροχή φορολογικής αμνηστίας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, που βοηθούν στην προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης διεφθαρμένων εφοριακών, και αφετέρου την απομάκρυνση των περιφερειακών διευθυντών ΔΟΥ από τη διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών και χειρισμό αυτών των υποθέσεων από μια κεντρική υπηρεσία (πάει το βάζο με το μέλι!) (Ελευθεροτυπία 21.01.10,Καθημερινή 15.01.10).

Επιπλέον οι εφοριακοί κάλεσαν την κυβέρνηση «να εντάξει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό στην προσπάθεια ανάταξης των εσόδων, αντί να τον καταγγέλλει». Εδώ, φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, διότι αν δεν είναι οι εφοριακοί εντεταγμένοι «στην προσπάθεια ανάταξης των εσόδων», τότε ποιοι είναι; οι αγροφύλακες; Και γιατί να μην τους καταγγέλλει η κυβέρνηση; Μόλις προχτές ο Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακοίνωσε ότι οι υπεύθυνοι εφοριακοί τριών ΔΟΥ διατάχθηκαν να επιστρέψουν εντός 48 ωρών το συνολικό ποσό των  8.831.906 (οχτώ εκατομμύρια +++) Ευρώ από ΦΠΑ, το οποίο ενέκριναν να επιστραφεί σε εταιρίες-μαϊμού, που προσκόμισαν μαϊμού δικαιολογητικά. Κάποια στιγμή οι οικονομικοί επιθεωρητές τσίμπησαν τους «απρόσεκτους» λειτουργούς του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά ένεκα η συναδελφική αλληλεγγύη τους έρριξαν στα μαλακά – και δεν πα να γαμηθούν τα δημόσια έσοδα και η ανάταξή τους! Οι επιθεωρητές επικαλέστηκαν τις διατάξεις εκείνες που αφορούν τους απλούς υπαλλήλους του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΝΠΔΔ και όχι αυτές των υπολόγων διαχειριστών του Δημοσίου που έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες. Έτσι, σε ορισμένους εφοριακούς οι επιθεωρητές καταλόγισαν απλή αμέλεια και ατελή εκπλήρωση των καθηκόντων τους, άλλους τους αθώωσαν και φυσικά δεν κίνησαν καμία διαδικασία για να διαβιβαστεί η υπόθεση στις εισαγγελικές αρχές (Το Βήμα 30.01.10).

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο. Το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατέγραψε ότι οι μηχανισμοί τιμωρίας των υπαλλήλων – παραβατών, λειτουργούν πλημμελώς με αποτέλεσμα σοβαρές πειθαρχικές ή και ποινικές παραβάσεις να μένουν ατιμώρητες. «Οι αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων που χειρίζονται τις καταγγελίες είναι συνήθως απαλλακτικές. Συχνό είναι και το φαινόμενο όπου τα αδικήματα παραγράφονται λόγω καθυστερήσεων με την πάροδο δύο ετών. Ακόμα και όταν επιβάλλονται όμως κυρώσεις, αυτές είναι σαφώς μικρότερες του αδικήματος» (Καθημερινή (28.03.09).

Παρά τις σκανδαλώδεις αταξίες των ιδίων και του οίκου τους, οι εφοριακοί θεωρούν ότι κατασυκοφαντούνται και ότι αδίκως καταγγέλλονται. Το μόνο, που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι η διασφάλιση των αμοιβών τους και η ατιμωρησία των «λίγων επιόρκων». Προφανώς θεωρούν ότι η σαπίλα και η διαφθορά στον οίκο τους αφορά μόνον αυτούς και κανέναν άλλον. Ούτε τους Έλληνες φορολογούμενους, που υπάρχουν μόνο για να πληρώνουν φόρους, ούτε τους Ευρωπαίους, που υποχρεούνται να μας επιδοτούν εσαεί και αδιαμαρτύρητα, ούτε το διεθνές κεφάλαιο, που πρέπει να δανείζει την Ελλάδα με λιγότερες εγγυήσεις από τις συνήθεις τραπεζικές και με επιτόκιο μικρότερο από τις προσαυξήσεις της εφορίας.

ΟΜΑΔΑ 2. Ο προϋπολογισμός της Βουλής περιλαμβάνει των κωδικό 0515 με τίτλο «Αποζημίωση μελών συλλογικών οργάνων» και μέσω αυτού διανέμονται άνω των δέκα εκατομμυρίων Ευρώ (€10.000.000,00) ετησίως. Τι ακριβώς αφορά; Φαίνεται ότι ο κωδικός αυτός είναι ψευδεπίγραφος, άρα παραπλανητικός, αφού τα  δέκα εκατομμύρια Ευρώ σε ποσοστό 97,5% (!!!!!!) αναλώνονται στην καταβολή ενός ακόμα ειδικού επιδόματος –«έξοδα κίνησης»- στους υπαλλήλους της Βουλής, τους αστυνομικούς που εργάζονται στο Κοινοβούλιο και τους συνεργάτες των βουλευτών. Και φυσικά οι εισπράττοντες τα δέκα ψωρο-εκατομμύρια ποσώς νοιάζονται για τη δημιουργική λογιστική, που εφαρμόζει αυτό τούτο το ευαγές ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, ούτε και για το γεγονός ότι η κορωνίς των εν Ελλάδι δημοκρατικών θεσμών έχει χεσμένη την ειλικρίνεια και την εγκυρότητα των στοιχείων για τις δημόσιες δαπάνες, τα οποία αρνούνται πλέον να αποδεχτούν οι Κουτόφραγκοι. Επειδή έχουν κατέβει από τα δέντρα τους κι έχουν πάρει είδηση πού τους έχουν γραμμένους οι απόγονοι του Περικλή και του Φειδία.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μεταξύ των «συλλογικών οργάνων», που ξεκοκκαλίζουν αυτά τα δέκα εκατομμύρια περιλαμβάνονται και κάποιες επιτροπές, των οποίων τα μέλη έχει διαπιστωθεί ότι εισέπρατταν τις αποζημιώσεις, χωρίς τη φυσική παρουσία τους στις συνεδριάσεις. Δηλαδή, συμμετείχαν εικονικά, αλλά πληρώνονταν πραγματικά! Νομίζεις, ημερολογιάκι μου, ότι μόλις μαθεύτηκαν αυτά, οι ξεκοκκαλίζοντες τους φόρους μου ντράπηκαν; ΧΑ!!!

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι και δεν θα σταθούμε απλοί θεατές απέναντι στις όποιες στοχεύσεις διάφορων εξωθεσμικών κέντρων περί μείωσης των αποδοχών μας» δήλωσε ο πρόεδρος των υπαλλήλων της Βουλής, παρόντος του προέδρου της Βουλής, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου. Οι θεράποντες της δημοκρατίας δεν δέχονται κουβέντα για μείωση των επιδομάτων τους (περιλαμβανομένων των λεγομένων 15ου και 16ου μισθού) με το επιχείρημα ότι «Η υφή της εργασίας μας, που είναι άμεσα συναρτώμενη με τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος, αποτέλεσε και αποτελεί στόχο κάποιων που ή δεν γνωρίζουν ή θέλουν πραγματικά να πλήξουν την αξιοπιστία των θεσμών της Δημοκρατίας» (Καθημερινή 24.01.10, 30.01.10).

Ώστε η αξιοπιστία των θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας εξαρτάται από την αμοιβή των υπαλλήλων της Βουλής!!! Μα τότε, με την ίδια συλλογιστική, όταν μειώνονται οι μισθοί

  • των υπαλλήλων ξενοδοχείων, θα έπρεπε να μειώνεται και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών
  • των εργατών στις αυτοκινητοβιομηχανίες, θα έπρεπε να μειώνεται η ασφάλεια των παραγομένων οχημάτων
  • των εργατών στις οικοδομές, θα έπρεπε να μειώνεται η στατική επάρκεια των κτιρίων

Φυσικά, τίποτα απ’ αυτά δεν συμβαίνει, διότι απλούστατα στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει μονιμότητα και γι’ αυτό δεν υπάρχει εκ του ασφαλούς μαγκιά, η δε πόρτα της εξόδου είναι ΠΑΝΤΟΤΕ ανοιχτή για ΟΛΟΥΣ.

Συνεχίζεται

Advertisements

4 thoughts on “Δεν αλλάζουν. Μας βουλιάζουν. (1)

  1. Αγησια, απλα απιστευτα τα δυο τελευταια κειμενα, τα εχω στειλει σε πανω απο 30 ατομα. Να σου προτεινω κατι? Να τα στειλεις σε καμια εφημεριδα μεγαλης κυκλοφοριας, ελπιζοντας να τα δημοσιευσουν, γιατι πραγματικα ειναι πραγματα που πρεπει να μαθευτουν.

  2. Δυστυχώς, Δημήτρη, τα πράγματα αυτά είναι γνωστά. Άλλωστε από εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας άντλησα τις πληροφορίες και απλώς τις συνέδεσα. Κανείς δεν έχει το ελαφρυντικό της άγνοιας.

  3. Το χειροτερο ξερεις πιο ειναι με τα κειμενα σου αυτα? Οχι το ξεκραβωκμα, οχι το φασκελο που μας ριχνει ο καθρεφτης. Αλλα οτι ολα αυτα τα θεωρουμε τοσο αυτονοητα και φυσιολογικα, που δεν προκειται να κινηθει το παραμικρο. Ιδιως για το θεμα της μονιμοτητας, ειναι το ονειρο του καθε ημιμαθους Ελληνα, να βρει μια θεσουλα να τρυπωσει, και μετα να μην τον κουνανε ουτε τα κομαντο (που ελεγε και το τραγουδι).

    Και μια φρεσκια ανταποκριση απο το νησι, σχετικη πιστευω. Θυμασαι το καλοκαιρινο σκανδαλο των βουλευτικων αποζημιωσεων για διαφορα εξοδα? Περαν του οτι ολοι μα ολοι τα επεστρεψαν ολα μα ολα (που ουτως η αλλως, αθροιστικα ηταν αστειο ποσο σε σχεση με το ποσο κλεβουν στην Ελλαδα), δυο βουλευτες και ενας λορδος εχουν ηδη σταλει στο δικαστηριο με την κατηγορια της απατης και της καταχρασης. Μαλιστα, οι δυο βουλευτες ειναι του κυβερνωντος κομματος, αλλα ο Μπραουν ειχε δηλωσει οτι θα κανει οτι περναει απο το χερι του για να πανε στο δικαστηριο.

    Οπως στην Ελλαδα……

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s