Ωραίοι είμαστε!

Μεγάλη φασαρία για το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus, που έχει την Αφροδίτη της Μήλου photoshopαρισμένη να τείνει τον μέσο δάκτυλο σε μία κίνηση, που ελληνιστί αποδίδεται ως «Άγαμοι θύται». Ακούστηκαν κάτι ωραία σχόλια σχετικά με την ιεροσυλία, που συνιστά η τεχνική παρέμβαση στο εξαίρετο γλυπτό… άλλα κι άλλα, διότι αν ο Τεύτων που έβαλε στο photoshop την Αφροδίτη, την είχε τυλίξει στη γαλανόλευκη, της είχε βάλει κάνα Ευαγγέλιο στο χέρι και έγραφε καμιά παπαριά περί ελληνοχριστιανισμού, τότε όλοι οι Ρωμιοί θα φουσκώνανε σαν παγώνια και θα γουργούριζαν σαν γατούλες. Ούτε ιεροσυλίες, ούτε βλασφημίες ούτε προσβολές. Αλλά οι συνήθεις υστερίες προκλήθηκαν από τον κύριο τίτλο του εξώφυλλου: «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια». Από την ιερή αγανάχτησή τους οι Ρωμιοί ανάψανε και δεύτερο τσιγάρο και κόντεψαν να χύσουν τον καφέ! Μερικοί συχίστηκαν τόσο πολύ, που θυμήθηκαν την Κατοχή και τις οφειλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις. Κάποιοι άλλοι πιο ιντελλεκτουέλ τύποι άρχισαν να ψάχνουν ποιες χώρες έχουν έλλειμμα (άρα κάποιοι έκλεψαν τα λεφτά τους) και ποιες έχουν πλεόνασμα (άρα από κάποιους κλέψανε λεφτά). Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρώτα απ’ όλα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό τον ανακάλυψαν οι Δυτικοί την εποχή, που την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα την λυμαίνονταν οι παπάδες και οι απεσταλμένοι τους κήρυσσαν την εθελοδουλεία στους Τούρκους, δαιμονοποιούσαν τους δυτικούς και τον Πάπα, και διαχώριζαν τους κακούς Έλληνες από τους καλούς χριστιανούς: «Έμαθα πως με τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθενε Έλληνες, δεν είσθενε ασεβείς αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είσθενε βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και είσθενε τέκνα και θυγατέρες του Χριστού μας» έλεγε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Εκτός από τις βλασφημίες εναντίον των Ελλήνων, τις οποίες έχουν ενσωματώσει στα λειτουργικά τους κείμενα οι Πατέρες της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας, οι πνευματικοί των καλών ελληνορθοδόξων χριστιανών θα διαβεβαιώσουν ότι η Αφροδίτη είναι γνωστή μοιχαλίδα, καραπουτάνα και προστάτιδα των πουταναριών. Σιγά, λοιπόν, που νοιαστήκανε για τη photoshopιά! Όσο για το άγαλμα καθαυτό ως έργο τέχνης, ας τόβρισκε η μπουλντόζα, όταν κάνας υπερήφανος Έλλην έσκαβε για τα θεμέλια του σπιτιού ή του μαγαζιού τους και σούλεγα ‘γω, ημερολογιάκι μου!

Είναι προσβλητικός, λέει, ο τίτλος του εξώφυλλου. Δεν μπορεί, λέει, ο κάθε Γκεγμανός να μας αποκαλεί απατεώνες! Ε, δεν πάνε καλά τα άτομα!!!! Γερμανός ήτανε ο Καραμανλής jr, που είχε φαγωθεί να πει την αλήθεια στους εταίρους και ανήγαγε την «απογραφή» σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα της προεκλογικής του εκστρατείας το 2004; Όλοι εκείνοι, που τον ψήφισαν και του έδωσαν 7% προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, δεν πήρανε χαμπάρι ότι τον εξουσιοδότησαν να κάνει την «απογραφή»; Και όταν την έκανε τελικά την «απογραφή», δεν πήρανε χαμπάρι ότι έδειχναν στους Ευρωπαίους τις λαμογιές της Ελλαδάρας; Και πώς περιμένανε αυτοί οι λεβέντες να αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι, όταν εμείς αμέτι-μουχαμέτι τους δείξαμε πώς τους είχαμε εξαπατήσει, για να μας βάλουνε στην Ευρωζώνη; Κι εκεί που κάποιοι πολιτικάντηδες πήγαν να αρχίσουν μια ακόμη ρωμέικη διελκυστίνδα σχετικά με το ποια κυβέρνηση είπε ψέματα στους Ευρωπαίους, μάθαμε (οποία έκπληξις!) ότι έξι χρόνια μετά την «απογραφή», που έγινε για να μάθουν-λέει- όλοι την αλήθεια, οι ταγοί μας εξακολουθούσαν να μην καταγράφουν την αλήθεια. Γιατί; Διότι απλούστατα χέστηκαν για την αλήθεια! Μόνο το παραμύθιασμα (Καθημερινή 26.02.10) τους ενδιαφέρει και η εξαπάτηση ψηφοφόρων, πιστωτών και εταίρων, προκειμένου να βγάλουν άλλη μια τετραετία με την κουτάλα στο χέρι. Πρόκειται, λοιπόν, για ξεκάθαρη, συστηματική και επιστημονικά στημένη απάτη. Ο Ρωμιός ψηφοφόρος προφανώς δεν θέλει να αποδεχθεί την απάτη, διότι δεν θέλει να αποδεχθεί την συνενοχή του, εφόσον τα διαπράξαντα την απάτη κόμματα χαίρουν από κοινού της εμπιστοσύνης του 80% του εκλογικού σώματος. Δικαίωμα του Ρωμιού να σκέφτεται έτσι. Δεν είναι δικαίωμά του να απαιτεί κάτι ανάλογο από τους πιστωτές και τους εταίρους.

«Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έχει τύχει διακανονισμού στις διμερείς μας σχέσεις. Δεν έχουμε παραιτηθεί. Το θέμα υφίσταται» δήλωσε (Έθνος 26.02.10) ο πρωθυπουργός. Λοιπόν, ημερολόγιο, αφού 60+ χρόνια μετά την κατοχή δεν έχουμε ζητήσει τα δικαιώματά μας, τηρουμένων των αναλογιών 60+ χρόνια από σήμερα ακόμα δεν θα ‘χουμε επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 νμ, ούτε θα ‘χουμε ξεκαθαρίσει την ΑΟΖ (ξέρεις, εθνική κυριαρχία, εθνική υπερηφάνεια, τα πετρέλαια του Αιγαίου κλπ κλπ). Αλλά ας μείνουμε στις πολεμικές αποζημιώσεις. Η καραμέλα «Ας μας δώσουν πρώτα τις αποζημιώσεις και μετά να μας κριτικάρουν» είναι απλώς του κώλου τα εννιάμερα. Κανείς –και πρώτοι αυτοί που το τσαμπουνάνε- δεν δίνει τίποτα σε κανέναν, αν δεν υποχρεωθεί. Συνεπώς δεν φταίνε οι Γερμανοί, που δεν πλήρωσαν ακόμη, αλλά οι Ρωμιοί, που δεν το ζήτησαν. Ας πάρει το ποτάμι την περίοδο μέχρι το 1974, αφού είχαμε τον ξενόφερτο βασιλιά, τη χούντα και άλλα κακά στη μοίρα μας. Μετά το 1974 και τη μεταπολίτευση, οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις της τι κάνανε; Γιατί δεν διεκδίκησαν τα δικαιώματά μας; Και αν οι Γερμανοί είχαν ήδη πληρώσει, τι ωφέλεια θα είχε η εθνική οικονομία; Όλοι αυτοί, που καταβρόχθισαν τόσους κρατικούς προϋπολογισμούς και μας φόρτωσαν τόσα χρέη, απλώς θα είχαν καταβροχθίσει και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Εδώ υπάρχει κάτι ακόμη πιο ακατανόητο. Ακόμη και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης (Έθνος 26.02.10) έθεσαν το θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, το οποίο και διακρατικό και πολύπλοκο είναι και σοβαρότατους και προσεκτικότατους διπλωματικούς χειρισμούς απαιτεί. Αντίθετα υπάρχει άλλο θέμα, εσωτερικό, που μια χαρά μπορεί να διευθετηθεί αύριο το πρωί με την ψήφιση ενός και μόνο νόμου από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό το θέμα είναι το ξεκαθάρισμα και η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Γι’ αυτό το πολύ απλούστερο των γερμανικών αποζημιώσεων θέμα όλοι οι Ελληναράδες, που ξεθάψανε την κατοχή, κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο…

Βγήκε ένας Γερμανός οικονομολόγος και είπε (Τα Νέα 16.01.10) κάτι για το έλλειμμα της Ελλάδας και το πλεόνασμα της Γερμανίας μαζί με κάποια άλλα εξαιρετικά σημαντικά πράγματα. Το άρπαξαν οι Ελληναράδες και, επειδή δεν είναι οικονομολόγοι με εξειδικευμένες γνώσεις, ούτε φυσικά τους νοιάζει η ουσία όσων είπε ο Γερμανός οικονομολόγος, άρχισαν τις ρωμέικες παπαριές. Βοηθάμε, λέει, τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αγοράζοντας Mercedes, BMW και Audi, άρα μας χρωστάνε οι Γερμανοί. Ε, οι Γερμανοί μια χαρά μπορούν να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους αλλού, αν δεν τα θέλουν οι Ρωμιοί. Έλα όμως, που οι Ρωμιοί θέλουν τα συγκεκριμένα γερμανικά και όχι κάποια γαλλικά ή ιταλικά αυτοκίνητα! Χώρια που οι Ρωμιοί δεν έχουν αυτοκινητοβιομηχανία, άρα ούτως ή άλλως στο εξωτερικό θα κατέληγαν τα λεφτά τους. Βοηθάμε, λέει, τη γερμανική βιομηχανία αγοράζοντας συσκευές Bosch, Miele και Neff, άρα μας χρωστάνε οι Γερμανοί. Ε, οι Γερμανοί μια χαρά μπορούν να πουλήσουν τις ηλεκτρικές συσκευές τους αλλού, αν δεν τις θέλουν οι Ρωμιοί. Έλα όμως, που οι Ρωμιοί θέλουν τις συγκεκριμένες γερμανικές και όχι κάποιες γαλλικές ή ιταλικές συσκευές! Χώρια που οι Ρωμιοί δεν έχουν βιομηχανία ηλεκτρικών συσκευών, άρα ούτως ή άλλως στο εξωτερικό θα κατέληγαν τα λεφτά τους. Μας κλέβουν, λέει ο Καρατζαφέρης (Έθνος 26.02.10), οι γερμανικές εταιρείες, διότι στην Ελλάδα πουλάνε τα προϊόντα τους με τιμοκαταλόγους ακριβότερους απ’ ότι στην άλλη Ευρώπη. Στον εν λόγω ηγέτη πολιτικής παράταξης και σε άλλους Ρωμιούς μη ανήκοντες στην παράταξή του, που ωστόσο συμμερίζονται αυτήν την άποψη, κάποιος πρέπει να τους θυμίσει την αγοραία φράση «Μάθαν ότι γ@*#όμαστε, πλάκωσαν κι οι Γύφτοι». Όταν στο Ελλαδιστάν δεν λειτουργεί κανένας ελεγκτικός μηχανισμός, κανείς δεν λογοδοτεί για τίποτα κι όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει, γιατί οι Γερμανοί και οι λοιποί αλλοδαποί (που μόνο Γύφτοι δεν είναι) θα πρέπει να φέρονται σαν να βρίσκονται σε ευνομούμενη χώρα;

Advertisements

4 thoughts on “Ωραίοι είμαστε!

 1. Πολύ σωστός! Χαίρομαι που το θέμα έχει πάρει τις «σωστές» διαστάσεις ανάμεσα στα σοβαρά ιστολόγια.

 2. Αγησίλαε δεν έχω ξαναδιαβάσει κάποιον με τον οποίο να συμφωνώ περισσότερο μαζί του.

  Υσ: Σε βρήκα από άσχετο forum στο οποίο αν και δεν είμαι 12θεϊστής(αν και από μια γρήγορη ματιά στο ιστολόγιό σου απ’ ότι κατάλαβα ούτε εσύ) βρήκα ανθρώπους οι οποίοι είναι ανοιχτόμυαλοι και αντικειμενικοί και θα συνεχίσω και σένα να σε διαβάζω και το forum αυτό.

 3. @ Ελληνάκι
  υποψιάζομαι ότι την όλη βαβούρα την υποκινούν και την συντηρούν τα γνωστά λαμόγια. Αυτοί, που δεν τους νοιάζει το σύνολο, αλλά η πάρτη τους. Αυτοί νομίζουν ότι έχουν κάθε συμφέρον να αποσπάσουν την προσοχή μας από το κύριο πρόβλημα και να ξανα-εστιάσουμε την προσοχή μας σε κάτι δευτερεύον.

  @ Άλεξ
  κι εγώ ανοιχτόμυαλους και αντικειμενικούς βρήκα στο Άλσος. Όσο για τα θρησκευτικά μου φρονήματα, μάλλον θα στενοχώρησαν τον φίλτατο Λυκόφρονα!
  ΥΓ: Αγησίας όχι Αγησίλαος

 4. τι παραπανιόμαστε; παίρναμε τα λεφτά από τους κουτόφραγκους αι τους κοροϊδεύαμε από πάνω…
  Τώρα που ήρθε ο λογαριασμός τι σκούζουμε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s