Λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους

Ο Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέθηκε επικεφαλής πρωτοβουλίας για ένα ταμείο στήριξης της Ελλάδας. Η Τράπεζα της Ελλάδος άνοιξε σχετικό λογαριασμό και ο γενναιόδωρος διοικητής της αποφάσισε ότι οι καταθέτες δεν χρειάζεται να πληρώνουν προμήθεια, για να … βοηθήσουν τα οικονομικά της χώρας. Επιπλέον αποφασίσθηκε ότι η ΤτΕ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ενημερώνει τους Βουλευτές (οι οποίοι αδυνατούν να δεχθούν περικοπές των αμοιβών τους) για τα συγκεντρωνόμενα ποσά και θα μεριμνά για τη μεταφορά τους «στον κωδικό που αφορά αποκλειστικά στην απόσβεση του δημοσίου χρέους» (Το Βήμα 08.03.10). Το τελευταίο υποτίθεται ότι θα καθησυχάσει τους πολίτες, που είδαν τις ανθρωπιστικές προσφορές τους (περί τα 200 εκατομμύρια Ευρώ) μετά τις πυρκαγιές του 2007 να παραμένουν δυόμισι χρόνια αργότερα ανεκμετάλλευτες σε ποσοστό 66%, ενώ οι πυρόπληκτοι είναι εγκαταλελειμένοι στην τύχη τους (Έθνος 31.01.10). Έστω ότι οι καταθέσεις των ευγενώς προσφερθησομένων ούτε σε τσέπες επιτηδείων θα καταλήξουν ούτε άλλες υποχρεώσεις θα καλύψουν. Ποια είναι η σκοπιμότητα ενός τέτοιου λογαριασμού;

Μας εμπαίζουν απροκάλυπτα, όσοι ισχυρίζονται ότι σκοπός του «λογαριασμού αλληλεγγύης» είναι να περάσουμε τον επικίνδυνο κάβο όσο γίνεται γρηγορότερα, με όσο γίνεται λιγότερη χλεύη από εταίρους και συμμάχους και με όσο γίνεται λιγότερες εισοδηματικές απώλειες για τους Έλληνες πολίτες. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαρχής ζήτησε την πάταξη της φοροδιαφυγής (Έθνος 14.01.10) και όχι το αίμα των φορολογουμένων. Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν μας ξεκαθάρισε ότι ο Επίτροπος απλώς ζήτησε τη μείωση του ελλείμματος και όχι συγκεκριμένα την περικοπή ή την κατάργηση του 14ου μισθού (Ελευθεροτυπία 03.03.10). Συνεπώς η κυβέρνησή μας αποφάσισε τη ελευθέρα αυτής βουλήσει να μην ασχοληθεί με τη φοροδιαφυγή, που εκτιμάται στο 40% του ΑΕΠ και προέρχεται από:

 • διεφθαρμένους πολιτικούς και παρατρεχάμενους, που τσεπώνουν μίζες εις βάρος, όσων καλούνται τώρα να δείξουν «αλληλεγγύη»
 • διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους, που αν δεν τους λαδώσεις, απαξιούν να ασχοληθούν μαζί σου – κι αν είναι γιατροί σ’ αφήνουν να ψοφήσεις στο ράντσο
 • επαγγελματίες πολυτελώς διαβιούντες μεν, πενιχρά εισοδήματα δηλούντες δε
 • δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, που κάνουν δεύτερη, «μαύρη» δουλειά δυσκολεύοντας την απασχόληση ανέργων, καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες, διότι όλοι τους πρέπει να έχουν στην άκρη μια καβάντζα για την αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος υγείας ή παιδείας, που δεν τους παρέχεται, όσα και αν πληρώσουν σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές
 • εγκληματίες πάσης φύσεως και κατηγορίας, που απολαμβάνουν ανενόχλητοι το προϊόν της ποινικά κολάσιμης δράσης τους.

Μήπως η κυβέρνηση σκοπεύει μεν να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, άρπαξε δε τους υπαλλήλους (τους δημοσίους σήμερα και τους ιδιωτικούς μεθαύριο) για να πετύχει άμεσα αποτελέσματα προκειμένου να ηρεμήσει τις αγορές και να αποκλιμακωθούν τα σπρέντ; Θα μπορούσε να είναι έτσι, αν ο πρωθυπουργός δεν είχε δηλώσει ότι τα μέτρα είναι μόνιμου χαρακτήρα ή αν υπήρχε κάποια ένδειξη προθέσεως για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Άρα και αυτή η κυβέρνηση θα δείξει στη φοροδιαφυγή την ίδια φραστική σκληρότητα και την ίδια πρακτική ανοχή, όπως και όλες οι προηγούμενες.

Εκτός από όσα είδαμε εδώ κι εδώ υπάρχουν κι άλλα εξοργιστικά παραδείγματα κακοδιοίκησης από τους πολιτικούς μας: στο διάστημα από 2006-2008 μια σπείρα επιθεωρητών ΔΟΥ «έσβησε» με το αζημίωτο πρόστιμα σε μεγάλες επιχειρήσεις συνολικού ύψους 10 δισεκατομμυρίων Ευρώ (Ελευθεροτυπία 07.03.10), όταν τα τελευταία μέτρα μας κόστισαν μόλις κάτι παραπάνω από 4 δις. Στον ΕΛΓΑ «ανακαλύφθηκαν» υπάλληλοι, που αμείβονται με … 95.000 Ευρώ ετησίως (Το Βήμα 26.02.10), λες και είναι βουλευτές ή υπουργοί!!!! Ξηλωνόμαστε δεκαετίες τώρα για αμυντικούς εξοπλισμούς, τελευταία οι εταίροι φέρονται να μας ζητάνε εξοπλιστικά συμβόλαια έναντι της στήριξής τους και γι’ αυτό θα περίμενε κανείς μια κάποια σοβαρότητα από την ΕΑΒ. Αντίθετα, η  ελεγχόμενη από τους πολιτικούς μας επιχείρηση έχει συσσωρεύσει χρέη περί τα 800 εκατομμύρια Ευρώ, όταν από το πάγωμα των συντάξεων το δημόσιο εξοικονομεί μόλις 300 εκατομμύρια. Με δεδομένα δε τα ελληνοτουρκικά προβλήματα η Πολεμική Αεροπορία εκλιπαρεί να της επιστρέψει η ΕΑΒ αεροσκάφη, των οποίων καθυστερεί τη συντήρηση επί μήνες (Ελευθεροτυπία 21.02.10)!!

Και σε ποιους απευθύνονται οι έχοντες την ιδέα του ερανικού; Τάχα στους έχοντες; Σ’ αυτούς που χρησιμοποιούν όλα τα νομικά μέσα, για να μην πληρώσουν αναδρομικούς φόρους, ώστε να βελτιωθεί λίγο το χάλι μας; Γιατί, λοιπόν, να συνεισφέρει ο μικρομεσαίος στον «λογαριασμό αλληλεγγύης»; Για να ξηλωθεί διπλά, ώστε να ξεμπερδέψουμε όλοι μαζί μια ώρα γρηγορότερα με τους παλιο-Ευρωπαίους και οι αμετανόητοι πολιτικοί μας να αφήσουν ανενόχλητους αφενός τους χρηματοδότες τους έχοντες και αφετέρου τους συνενόχους τους στη διαφθορά δημοσίους υπαλλήλους;

Καμία διευκόλυνση στους πολιτικούς μας! Εμείς έτσι κι αλλιώς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό στο ακέραιο, τουλάχιστον ας εξαναγκάσουμε τους πολιτικούς, που εμείς επιμένουμε να ψηφίζουμε, να διορθώσουν αυτό το χάρβαλο, μήπως και αρχίσει κάποτε να μοιάζει με κράτος.

Advertisements

4 thoughts on “Λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους

 1. Είσαι καλά βρε; Να πατάξει τους πολιτικούς υποστηρικτές του συστήματος; Χωρίς πολίτες μπορούν να επιβιώσουν, χωρίς τους απατεώνες όχι. Άσε που είμαι πια της άποψης ότι εδώ και χρόνια κυβερνάνε όλοι οι από πάνω….

 2. Είναι η λογική του σας τα παίρνουμε με το ζόρι, αλλά σας δίνουμε τη δυνατότητα να δείξετε και το μεγαλείο σας παίρνοντας σας τα υπόλοιπα με τη συναίνεση σας!

 3. Αυτο που χρειαζεται ειναι καμια μα καμια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ανοχη στους φοροφυγαδες. Καταγγελια σε καθε φακελακι γιατρου, σε καθε αγοραπωλησια χωρις αποδειξη, σε καθε πλαστο τιμολογιο.

  Καντε εναν καυγα με τον εμπορο που δεν εδωσε αποδειξη για το καινουριο παντελονι, ειδικα αν εχει και αλλους πελατες το μαγαζι. Παραπονεθειτε στην καφετερια που σας εδωσε την αποδειξη του προηγουμενου. Καταγγειλτε τον καθηγητη σχολειου που κανει και ιδιαιτερα το απογευμα. Απλα, μικρα βηματα, που μπορει να κανουν τη διαφορα.

  Οσο για το λογαριασμο, ειναι αλλο ενα κολπο για να τη σκαπουλαρουν οι επιχειρησεις, οπως ηταν και οι λογαριασμοι για τους πυροπληκτους. Οι μεγαλες εταιριες θα κανουν ονομαστικες καταθεσεις, οι οποιες εκπιπτουν απο το φορολογητεο τους εισοδημα, ακριβως οπως καναν και στις φωτιες. Αν θελαν κανονικο λογαριασμο αλληλεγγυης, θα ηταν ανωνυμος, οχι εργαλειο φοροδιαφυγης.

 4. Υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις και εκδικάσεις αγωγών που έχουμε καταθέσει για είσπραξη δίκαιων οικονομικών απαιτήσεων που δεν έχει εκπληρώσει τόσο από τον Δημόσιο τομέα όσο και από τον ιδιωτικό προς εμάς για περαιωμένες Υπηρεσίες/Εργασίες εδώ και μια πενταετία παρ όλες τις νόμιμες ενέργειες μας.
  Παρ΄όλα αυτά η Εταιρεία μας εκπλήρωσε στο ακέραιο της υποχρεώσεις τόσο απέναντι στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα με κόστος όχι μόνο οικονομικό καθότι η εταιρεία μας κάλυπτε με τα ιδία κεφάλαια της αυτά που θα έπρεπε να εισπραχθούν, αλλά και με ψυχολογικό κόστος διότι η εταιρεία μας εξόκειλε της αποστολή της ως επιχείρησης και μετετράπη σε ΦΥΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ το οποίο πλήρωνε φόρους και καταβολές άλλων, ερχότανε σε δύσκολη θέση αποπληρωμής των υποχρεώσεων της την ίδια ώρα που οι ως άνω καταγγελλόμενοι φοροδιαφεύγανε κραυγαλέα και το ελληνικό δημόσιο συνεργούσε με την κωλυσιεργία του και την γραφειοκρατία του και αδρανούσε.
  Η ανελέητη στάση του Ελληνικού κράτους όμως δε σταματά εδώ, γιατί και η οικονομική υπηρεσία της εφορίας μας ασκεί μεγάλες πιέσεις για την είσπραξη των μηνιαίων καταβολών της, τις οποίες όμως δεν είμαστε εν
  δυνάμει να ανταπεξέλθουμε διότι δεν έχουμε εισπράξει τα ως άνωθεν τιμολόγια, για τις εργασίες έχουμε αποπερατώσει και δεν τις έχουμε όμως πληρωθεί καν !!!!.
  Παρ΄όλα αυτά και την μετατροπή μας σε φιλανθρωπικό ίδρυμα και μη κερδοσκοπικό σας αναφέρουμε μετά την είσπραξη των απαιτήσεων μας επιθυμούμε να συνεισφέρουμε και να καταβάλλουμε άμεσα σε ποσοστό 50% των ως άνω απαιτήσεων προς τον «Λογαριασμός Αλληλεγγύης για την Απόσβεση του Δημόσιου Χρέους» για την ως συνεισφορά στην προσπάθεια που κάνει η Ηγεσία της χώρας μας για την Δημοσιονομική εξυγίανση μας και την έξοδο μας από την οικονομική κρίση, ο χρόνος καταβολής του ποσού προς το ταμείο εξαρτάτε και από την δική σας δράση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s