Τον χάσαμε τον πράκτορα, πατριώτη!

Ο Νουρί Χαφίζ είναι Τούρκος μειονοτικός, γεννήθηκε το 1944 στην Κω και το 1962, όταν ήλθε η ώρα να πάει φαντάρος, ο πατέρας του τον έστειλε στη Σμύρνη. Ο Νουρί πήρε την τουρκική υπηκοότητα και από τότε μένει στην Αλικαρνασσό (Μποντρούμ) και εργαζόταν ως διαχειριστής καντίνας και ξεναγός. Το 1986 τον στρατολόγησε η ΕΥΠ με το κωδικό όνομα «Ιπποκράτης» και με μηνιαίο μισθό $300 τότε και €700 μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια ο Νουρί στρατολόγησε και τον ανηψιό του, Αχμέτ Χαφίζ, που πήρε το κωδικό όνομα «Σωκράτης». Η ΕΥΠ προσέγγισε έναν τρίτο μειονοτικό, τον Ισμέτ Σεν, όταν αυτός ήταν έγκλειστος στις φυλακές και ο οποίος συμφώνησε με την αποφυλάκισή του να μεταβεί στην Τουρκία και να κάνει κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας έναντι €1500- 2000. Οι τρείς αυτοί κατάσκοποι συνελήφθησαν πέρυσι τον Δεκέμβρη και στις 13 Απριλίου 2010 δικαστήριο της Σμύρνης τους απήγγειλε κατηγορίες κατασκοπίας, που επισύρουν μέχρι 20ετή φυλάκιση.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κω (φύλλο 111/22.04.2010) οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Νουρί είχε στη μνήμη του κινητού του τον αριθμό του διοικητή της ΕΥΠ στην Κω, Δημήτρη με το ψευδώνυμο Οσμάν, ενός άλλου Δημήτρη, γραφέα στην ΕΥΠ στην Κω, με το ψευδώνυμο Ομέρ, και του πράκτορα της ΕΥΠ Γιώργου. Ομολόγησε ακόμη ότι είχε επαφές και με άλλους δύο πράκτορες της ΕΥΠ, τον Παύλο και τον Στέφανο και ότι πληροφορίες άρχισε να δίνει στην ΕΥΠ το 1995-96, με την κρίση των Ιμίων.

Ε, λοιπόν, ενώ η ΕΥΠ βλαστημάει, που συνελήφθησαν δύο πληροφοριοδότες της, να δεις ότι θα πάθει κι άλλη νίλα. Θα της έρθει μπουγιουρντί από το Υπουργείο Οικονομικών: Νουρί Χαφίζ €700 + Αχμέτ Χαφίζ €700 + Ισμέτ Σεν €2.000 = €3.400 X 12 μήνες = €40.800 μείον στον προϋπολογισμό της!

4 σκέψεις σχετικά με το “Τον χάσαμε τον πράκτορα, πατριώτη!

  1. Λοιπόν, με όσα «μάθαμε» τελευταία (γιατί μέχρι τώρα δεν τα ξέραμε), η ΕΥΠ μάλλον χρέωνε τις δαπάνες συλλογής πληροφοριών με 3.000-4.000 Ευρώ κι έδινε στο Τουρκί τα 700.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s