Σεξουαλική παρενόχληση

Στο ροδίτικο κανάλι Κόσμος έγινε τις προάλλες μια ανώνυμη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση και το σάιτ της ροδιακής Τηλεόρασης Κόσμος  φιλοξενεί και το σχετικό βίντεο. Συνδυάζοντας και όσα μεταφέρουν όσοι (ισχυρίζονται ότι) ξέρουν, η κατάσταση έχει ως εξής: ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας (έρχονται κι εκλογές, μην ξεχνιόμαστε), που εργάζεται σε διευθυντική θέση ξενοδοχείου, έταζε στην καταγγέλλουσα και (σύμφωνα με την καταγγέλλουσα) σε άλλες εργαζόμενες στο ξενοδοχείο διορισμό σε μόνιμη θέση στον Δήμο. Ο χρόνος περνούσε με παρενοχλήσεις της καταγγέλλουσας (όχι, φυστίκωμα δεν έλαβε χώρα, αλλά η παθούσα δεν μπορεί να πάρει όρκο ότι κάποιες άλλες από τις παρενοχλούμενες δεν ενέδωσαν), ώσπου ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υπό πρόσληψη υπαλλήλων. Μη βλέποντας το όνομά της στον εν λόγω πίνακα, η καταγγέλλουσα … έκανε την καταγγελία.  Σου λέει «Ε, όχι ρε σύμβουλε να με παρενοχλείς τόσο καιρό και να μη με διορίζεις! Πάρε μια καταγγελία να μάθεις τρόπους…»

Φυσικά, το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα δεν αποκάλυψε ούτε το δικό της όνομα ούτε του παρενοχλήσαντος αυτήν πυροδότησε μια αναζήτηση των πιθανών δραστών. Δηλαδή, σιγά την πυροδότηση και σιγά την αναζήτηση. Πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν διευθυντικές θέσεις σε ξενοδοχεία, βγάλε όσους δεν τους τόχεις να την πέφτουν σε γυναίκες, βάλε και το «μεγάλο όνομα», που έλεγε ότι φοβάται η καταγγέλλουσα … ποιός μας μένει; Δικαίως ή αδίκως, αν και φίλος του Θεού, ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος ένα μικρό λεκεδάκι, ένα μουτζουράκι στ’ όνομά του το απέκτησε. Και το χειρότερο απ’ όλα, όλοι τον δαχτυλοδείχνουν πίσω από την πλάτη του χωρίς ο ίδιος να μπορεί να βγει και αρνηθεί τις κατηγορίες, αφού κανείς δεν τον κατονομάζει, ούτε καν η καταγγέλλουσα. Και μπορεί μεν επισήμως να καλύπτεται πίσω από την ανωνυμία της καταγγελίας, αλλά από αυτή τη νομική λεπτομέρεια δεν βελτιώνεται η καθημερινότητα ούτε της γυναίκας του ούτε των παιδιών του.

Όσο για τις επιπτώσεις της καταγγελίας στις επερχόμενες εκλογές, ας είμαστε σοβαροί. Όλοι γελάνε με έναν ανώνυμο (αλλά γνωστό) γαμίκουλα, που ήταν τόσο απρόσεκτος ώστε να στέλνει μηνύματα σαν καυλωμένο γυμνασιόπαιδο σε κάποιαν, που (ας λέει ό,τι θέλει η ίδια) ήταν πρόθυμη να τη φυστικώνουνε για μια μόνιμη θέση στο Δήμο. Ως εκεί. Καμιά άλλη συνέπεια. Απλώς, έπεσε μια πιστολιά στον αέρα, που σηματοδοτεί την αρχή της τελευταίας στροφής πριν την τελική ευθεία της εκλογικής κούρσας. Η επόμενη πιστολιά δεν θα πέσει στον αέρα.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σεξουαλική παρενόχληση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s