Ποιό τοπικό νόμισμα;

7 (επτά) ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από τον Κώστα Καΐσερλη, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει. Όλο αυτό το διάστημα και άλλο τόσο προεκλογικά ακούγαμε ότι ο νυν δήμαρχος ήταν ο καταλληλότερος λόγω πείρας να ηγηθεί του ενιαίου καλλικρατικού Δήμου, που εκτείνεται πλέον σε ολόκληρο το νησί. Χρειάστηκαν 7 (επτά) ολόκληροι μήνες, για να ζητήσει τις προτάσεις των δημοτών για τα επόμενα χρόνια της θητείας του ο κατά τα λοιπά «ικανότερος για καλλικρατικός δήμαρχος». Φυσικά, δεν τρέχει και τίποτα το σοβαρό, αφού έχουμε νοιώσει βαθειά μέσα στο πετσί μας τα κατορθώματα, όσων κατά καιρούς είχαν κερδίσει τον τίτλο του «καταλληλότερου για  πρωθυπουργός».

Εμένα με ανησυχεί η επιμονή του Καΐσερλη στις δικής του έμπνευσης «συνεργατικές ομάδες». Κανονικά θα έπρεπε να γελά και η ποικιλόχρους αίξ με αυτό το καϊσέρλειον εφεύρημα, αφού ακόμη κι ο πρωθυπουργός, μόλις άκουσε γι’ αυτές, είπε ότι είναι τα αμαρτωλά stage με άλλο όνομα. Υπενθυμίζω ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι γνωστός για την ιδιαίτερα υψηλή νοημοσύνη του ή την ευφράδειά του. Ε, λοιπόν, μέχρι κι αυτός πήρε πρέφα τι φούμαρα πουλάει ο Δήμαρχός μας. Ωστόσο αφενός ο ίδιος ο δήμαρχος εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει του κεφαλιού του και αφετέρου οι φανατικοί οπαδοί του αποφασισμένοι να επικροτήσουν ο.τιδήποτε κάνει ο ηγέτης τους, ακόμη κι αν κατακεραύνωναν τον προηγούμενο δήμαρχο για τις ίδιες ακριβώς πράξεις ή δηλώσεις (βλέπε τις διαγραμμίσεις από «προμαζέματα» ή τη μετατροπή σε πάρκινγκ των σχολικών προαυλίων).

Περισσότερο απ’ όλα με ανησυχεί η εισέτι μη ανακοινωθείσα συνεργατική ομάδα για το νέο νόμισμα, που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο Καΐσερλης. Ανησυχώ μήπως έχει συσταθεί εν κρυπτώ και εργάζεται σιωπηρά. Υπενθυμίζω ότι ήδη έχω κάνει μία πρόταση κι έχω και άλλες σχετικές ιδέες. Το υπενθυμίζω προς αποφυγήν επιπλοκών σε περίπτωση, που κάποιος Οραματιστής σφετεριστεί τις ιδέες μου © ® ™.


Θεωρώ ότι είναι η καταλληλη στιγμή να κάνω αυτήν την υπενθύμιση, καθώς άρχισαν οι παιάνες για την εισαγωγή προς ψήφιση νομοσχεδίου για την «κοινωνική οικονομία». Παιανίζουν οι εύπιστοι (και ασφαλώς από κοντά και τα λαμόγια) ξεχνώντας πόσα νομοσχέδια (για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, για την υγεία, για την παιδεία κλπ κλπ κλπ) έχουν ψηφιστεί κι έχουν γίνει νόμοι του κράτους, χωρίς να αλλάξει τίποτα.

Όμως ο Καΐσερλης δεν είναι ο ξεμωραμένος γέρος, όπως αφελώς τον χλευάζουν οι αντίπαλοί του, και ξέρει ποιές μεγαλόστομες μπαρούφες (από εκείνες που κατά τα φαινόμενα τόσο πολύ έχουν ανάγκη να πιστέψουν οι οπαδοί του) είναι για ψηφοσυλλογή μεν για τα σκουπίδια δε. Και, πώς γίνεται ρε παιδάκι μου, κανείς να μη θυμάται τις εξαγγελίες, που τις τρώει η μαύρη νυξ! Δεν τις θυμούνται ούτε οι οπαδοί του, ούτε οι πολιτικοί αντίπαλοί του, ούτε οι … δημοσιογράφοι (ναι, κι απ’ αυτούς έχουμε). Συμπέρασμα: έχω την ισχυρότερη μνήμη σε όλο το νησί!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s